Festival-Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”

NICOLAE BĂCIUŢ

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Biblioteca Judeţeană „I.H.Rădulescu”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, organizează ediţia a XLV-a a Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”.
Pot participa creatori care nu au împlinit 40 de ani, nu sunt încă membri ai uniunilor de creaţie şi nu au volume de autor.
Concursul se desfăşoară pe patru secţiuni (poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt)
Concurenţii pot participa cu un grupaj de 10 titluri pentru secţiunea de poezie, 3 proze însumând maxim 8 pagini la secţiunea proză scurtă, 1-2 piese de teatru scurt (inclusiv piese pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt, care vor aborda teme la alegere, şi 2 lucrări de circa 4-5 pagini la secţiunea eseu, cu tema „Şcoala prozatorilor târgovişteni. Radu Petrescu – între roman şi jurnal”
Lucrările vor fi editate în word, cu caracter Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate. Acestea vor avea un motto, ce se va regăsi într-un plic închis, conţinând un CV detaliat (numele concurentului, data naşterii, activitatea literară, adresa şi, obligatoriu, numărul de telefon), şi vor fi trimise prin poştă (imprimate pe hârtie şi pe un CD), până la data de 26 octombrie 2013, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, str. A. I. Cuza nr.15, cod poştal 130007, Târgovişte. În cazul în care, lucrările vor fi trimise prin poşta electronică ( e-mail – [email protected]), acestea vor fi însoţite de un motto, precum şi de datele personale solicitate mai sus, organizatorii asigurând confidenţialitatea acestora până ce juriul va delibera şi va stabili premianţii ediţiei.
Premianţii vor fi invitaţi de către organizatori în zilele 8 şi 9 noiembrie 2013, la Târgovişte , la manifestările organizate în cadrul Festivalului-Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” – ediţia a XLV-a, 2013.
Premiile, în număr de 18, în valoare de circa 7000 lei, vor fi acordate concurenţilor numai în prezenţa acestora, în vechea Cetate de Scaun, cu ocazia festivităţii de încheiere a concursului. De asemenea, lucrările premiate vor fi publicate într-un volum editat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în colaborare cu Editura „Bibliotheca”.
Relaţii suplimentare: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa – telefon-0245/613112; e-mail – [email protected] sau pe pagina www.cjcd.ro (unde vor fi publicate şi rezultatele finale).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5