Felicitări! Patru sportivi bistriţeni în echipa olimpică a României de la FOTE 2019!

România va fi reprezentată la Festivalul Olimpic al Tineretului European, găzduit de Sarajevo şi Sarajevo de Est (Bosnia şi Herţegovina), de 30 de sportivi. Reprezentanții României vor participa în competițiile de patinaj artistic, schi alpin, biatlon, schi fond, short track și snowboard, șase dintre cele opt sporturi la care se concurează la FOTE 2019.

Ceremonia de deschidere a FOTE Sarajevo și Sarajevo de Est 2019 va avea loc pe 10 februarie pe Asim Ferhatović hase Stadium, în Sarajevo, iar ceremonia de închidere va fi organizată pe Stadionul Slavija din Sarajevo de Est, pe 15 februarie.

Patru sportivi de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, antrenaţi de prof. Rodica Drăguş, fac parte din echipa olimpică, concurând în probele de schi fond. Practic, jumătate din delegaţia acestei discipline este din Bistriţa. Este vorba despre Ioana Georgiana Andreca, Maria Dumitrela Andreca, Liviu Darius Hăngănuț şi Flaviu Constantin Păvălean.

Cel mai bun rezultat obținut de un reprezentant al României la o ediție de iarnă a FOTE a fost medalia de aur cucerită de Emil Imre la short track 1000 m, în 2013, la Brașov. La edițiile de iarnă ale FOTE, România a cucerit până acum șapte medalii - una de aur, două de argint și patru de bronz.

„Nu uitați că, în momentul actual, sunteți cei mai buni și talentați sportivi ai țării, ați muncit enorm pentru a vă califica și a fi prezenți la FOTE 2019 în Bosnia și Herțegovina! Profitați de această ocazie pentru a demonstra tuturor că atât eforturile voastre, cât și ale noastre, au meritat fiecare treaptă urcată pe scara performanței.Mult succes și multă încredere în puterile voastre! Hai România!!!”, este mesajul transmis de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]