Felicitări ! Andrei Cristian Duda, viitorul arhitect de nota 10, câştigătorul Olimpiadei Naţionale de profil! Dragostea pentru Istoria artei, moştenită de la tatăl lui, directorul Vasile Duda

O veste bună a venit pentru judeţul nostru şi pe domeniul artelor de la Olimpiada Naţională. Andrei Cristian Duda, elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa, a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Arte vizuale, Arhitectură şi Istoria artelor. La aceeaşi disciplină, Cosmina Denisa Cosma, elevă în clasa a XII-a, a obţinut menţiune.
Andrei a fost pregătit de tatăl lui, directorul Liceului de Arte, istoricul Vasile Duda. Performanţele se pare că se moştenesc din familie, astfel încât putem spune că, dacă Vasile Duda este unul dintre cei mai cunoscuţi istorici din această zonă, fiul lui, Andrei, îi calcă pe urme. Andrei spune că, deşi i-a fost greu la început să fie la şcoală alături de tatăl lui, lucrurile sunt normale în timpul orelor fiind o relaţie între profesor şi elev, iar acasă între tată şi fiu. O relaţie foarte bună are Andrei şi cu mama lui, Narcisa Duda, din cadrul Primăriei Bistriţa. Cei doi părinţi sunt mândri de performanţele unicului lor copil.
Întrebat de ce a participat la această olimpiadă, Andrei ne-a declarat: „Nu am fost influenţat de nimeni, a fost decizia mea personală pentru că sunt atras de acest domeniu şi vreau să devin arhitect. Învăţând la această olimpiadă, o să fiu mult mai pregătit pe viitor”.
Viitorul arhitect ne-a spus că nu s-a dus la olimpiadă cu gândul de a fi felicitat de colegi şi profesori, ci doar pentru a-şi dovedi lui însuşi că stăpâneşte materia. Andrei este elev, din clasa I, la Liceul de Arte „Corneliu Baba”, însă, la fel ca toţi tinerii, este îndrăgostit şi de sport, practicând baschet şi fotbal, dar şi de muzică, cântând la chitară. La subiectul legat de viitorul României odată cu preluarea frâielor de către generaţia lui, Andrei ne spune: „Sperăm că vom face lucruri mai bune decât ceea ce s-a făcut până acum. Gândim cu toţii pozitiv şi dorim să ne perfecţionăm astfel încât peste ani lumea să fie mândră de noi”.
Deşi este doar în clasa a XI-a, Andrei Cristian ştie deja unde doreşte să meargă mai departe şi, deşi ar avea posibilitatea să studieze în străinătate, va alege Universitatea de Artă şi Design din Cluj, profilul Arhitectură. „Mi se pare că în străinătate sunt foarte mulţi oameni valoroşi şi ar fi momentul ca generaţia mea să rămână acasă, deoarece şi aici este nevoie de minţi sclipitoare”.
Îl felicităm pe Andrei Cristian şi-i dorim mult succes pe mai departe. Prin asemenea tineri care dovedesc nu doar că sunt inteligenţi ci şi că îşi iubesc ţara, viitorul nostru va arăta bine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5