Expoziţia de pictură - Maria Păvăluc, la Atelier Art C14 Bistriţa

         „Ieri şi azi”, un titlu metafizic, oarecum ales de artistul plastic Maria Păvăluc, alias Maria Kovacs, pictând şi trăind în localitatea Matei din judeţul Bistriţa-Năsăud, absolventă a Liceului de Arte din Satu Mare, ce recent şi-a vernisat o expoziţie personală de pictură la Galeria privată de artă Atelier C14, din Bistriţa, str. Cerbului, nr. 14.

          Gazde primitoare şi amfitrioane, ca de obicei, au fost pictoriţa Cornelia Tersanszki, ce în luna august 2018 îşi va deschide o expoziţie de pictură la Viena, Austria, şi proprietata galeriei, Puşa Cudrec. Cele două amfitrioane au fost şi prezentatoarele expozantei şi, bineînţeles, şi pictoriţa Maria Păvăluc, ce a mulţumit pentru prezenţa numeroasă a asistenţei. Domnia sa a mărturisit că această expoziţie este dedicată memoriei mamei sale! Maria Păvăluc filozofează nu numai în tablourile luminoase-coloristic şi tematic vorbind, dar şi în programul de sală, cităm: „Viaţa ne-a fost dată pentru a munci, a iubi şi a ne înnobila. Dacă toate acestea lipsesc, ce mai are omul? Dacă le are, de ce se mai poate plânge?”.

         Artista plastică Maria Păvăluc le are pe toate, deci este o fericită, are talent, sensibilitate, iubeşte şi este iubită, pictează, este mereu tânără şi neliniştită, este optimistă şi tonică, o fiinţă mereu zâmbitoare, o femeie luminoasă!

         Tablourile sale au ca tematică portretele mamei, căci „Mama este începutul tuturor lucrurilor” (poetul Grigore Vieru), natură statică, peisaje citadine, flori şi bufniţe – păsările înţelepciunii.

         Căci şi artista este o înţeleaptă ce colorează lumea cu interiorul ei, cu sentimente, bucurii şi emoţii artistice, spirituale.

         Lucrările domnie sale sunt sub zodia impresionismului şi a expresionismului, făcând vorbire la modul tradiţional, temele sale simple şi directe, mergând ca mesaje spirituale în ochii şi inimile privitorilor, spectatorilor lumii.

         Artista plastică Maria Păvăluc ne propune o expoziţie de pictură robustă, iubitoare, sensibilă, puternică şi plină de lumini vizibile şi invizibile! Este o pictură a iubirii de oameni, de natură, de mamă, de viaţă!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]