,,Esentza” Colegiului Naţional Petru Rareş Beclean

Cea mai recentă apariţie a revistei „Esentza”, a elevilor Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean, a atins numărul 7 în actuala formulă editorială şi se deschide cu prezentarea revistei „Speranţe Someşene”, din anul 1969, a elevilor Liceului din Beclean.
„Esentza”, redactor-şef elevul Cristian Toth (din clasa a X-a), având două apariţii pe an, este o oglindă a activităţii şcolii şi reuşeşte să surprindă cam toate activităţile semnificative de la „Petru Rareş”, inclusiv aspectele de performanţă şcolară: numele participanţilor la olimpiadele şcolare, rezultatele şi calificaţii la faza naţională. În pagini îşi găsesc prezentare activităţile cercurilor şcolare şi activităţile extraşcolare desfăşurate de elevi: întâlniri cu scriitori, expoziţii de pictură, spectacole de teatru, Ziua internaţională fără tutun. De foarte frumoasă condiţie textul „Educaţia religioasă în şcolile publice”, semnat de preot profesor Adrian Cherhaţ. Filmul, teatrul, jocurile îşi au un loc privilegiat, iar corpul redacţional are membri prezentaţi în totalitate, cu opinii despre ceea ce înseamnă pentru fiecare munca la revistă, atmosfera de muncă redacţională.
Revista Colegiului Naţional „Petru Rareş” - „Esentza”, este într-un anumit mod, mărturia pentru viitor a unui colectiv de elevi harnici şi mândri de munca lor.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]