Episcopul Macarie, al Europei de Nord, i-a binecuvântat, aseară, pe bistriţeni

Episcopul Macarie al Europei de Nord, originar din Spermezeu, a fost prezent la biserica “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bistriţa. În cadrul vizitei sale în municipiul nostru, Preasfințitul Macarie a săvârşit vecernia în faţa a sute de credincioşi.
Seara Duhovnicească a continuat cu cuvinte alese din partea Preasfințitului Macarie, care a vorbit despre puterea rugăciunii, despre faptele bune şi credinţă. Părintele paroh, Arghir Vlașin, i-a mulțumit Preasfinției sale pentru că a ales să revină pe meleagurile bistrițene, dar și pentru activitatea bogată pe care o desfășoară pentru românii stabiliți în Suedia, Danemarca şi Norvegia.
Parohia “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bistriţa a fost înființată în 2000. În 2002 a fost construită o bisericuță din lemn, unde s-a slujit în primii ani. În 2004 a fost pusă piatra de temelie pentru o nouă biserică, dupa cum am aflat de la preotul paroh Arghir Vlașin: “ În 2004 am pus piatra de temelie, împreună cu PS Vasile Someșanul și am început lucrările la noua biserică cu hramul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, noul locaș de cult care l-am continuat în 2004, 2006 și până astăzi. În 2004 am terminat prima parte a demisolului, iar în 2008 s-a finalizat a doua parte a lui. Lucrările au continuat din 2008 și până astăzi cu construcția la cupolele bisericii, lucrare care continuă și în prezent”.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]