Elevii şi studenţii, în workshop despre ştiinţă şi tehnică, la Palatul Culturii Bistriţa

Palatul Culturii Bistriţa a găzduit un work-shop pe teme de acţionări electrice organizat de Festo Didactic România şi Asti Automation. Cuvântul de deschidere a aparţinut ing. Sabin Stamatescu de la Asti Automation, care a declarat: „Încercăm să implementăm lucruri legate de învăţământul vocaţional, de învăţământul dual. Trebuie să mergem în pas cu vremurile, nu vremurile să fie peste noi”. La rândul lui, managerul instituţiei gazde, Dorel Cosma, a spus: „După o experienţă deosebit de frumoasă în mari centre universitare ne bucurăm că Bistriţa a fost aleasă pentru această expunere. Palatul Culturii se dovedeşte a fi şi o casă a ştiinţei”.
A urmat intrarea în tema propriu-zisă, Traian Stamate, director Festo Bucureşti, spunând că tematica este de actualitate: „vom vorbi despre digitizare şi ce înseamnă acest concept, urmărind cum se modifică şi viaţa noastră de zi cu zi, nu doar partea de business. Vorbim despre tehnologiile în fabrica viitorului şi ce ar trebui să studiem pentru a fi implicaţi pe piaţă şi peste 20 de ani. Recomandarea ar fi să ţinem pasul cât putem de mult cu tehnologia, să acoperim cât mai multe cerinţe ale mediului economic”. Festo Didactic este lider mondial în furnizarea de soluții și echipamente pentru învățământul tehnic. Compania proiectează și pune în funcțiune laboratoare de învățare extrem de dinamice și complexe, echipamente educaționale și programe de training pentru personalul din mediul industrial. Festo România și-a început activitatea în anul 1994, de atunci promovează și susține industria românească și învățământul superior tehnic.
Festo Didactic România promovează formarea profesională continuă, pregătirea tehnică, învățământul superior vocațional și dezvoltarea forței de muncă, prin programe de training tehnic și consultanță specializată.
ASTI Automation este promotor constant al tehnologiilor moderne de automatizare. Firma activează în domeniul automatizărilor industriale, participând în proiecte din sectoare precum: petrol și gaze, automobile, industria alimentară, industria chimică, utilități urbane. Domeniul de activitate al firmei a fost extins prin implicarea activă în creșterea calității învățământului tehnic preuniversitar și universitar. În cadrul firmei sunt dezvoltate echipamente didactice care urmăresc programele de studiu aprobate, ținând cont de nivelul tehnologic actual întâlnit în sectoarele industriale amintite. Portofoliul include o serie de echipamente didactice, laboratoare integrate pentru activitățile practice ale elevilor sau instruirea personalului în mediul industrial și cursuri de formare însoțite de manuale și aplicații.
La întâlnire au participat studenţi de la Universitatea Tehnică şi elevi de la Colegiul Tehnic Infoel.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5