Elevii din liceele tehnologice vor putea opta pentru un Bacalaureat tehnologic

  Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat că în anul şcolar 2018-2019 toate examenele se vor finaliza aşa cum au fost stabilite de la începutul anului, fără a fi schimbate regulile în timpul jocului, însă noua lege va prevedea un bacalaureat diferenţiat pentru absolvenţii liceelor tehnologice. 

         „Pentru că foarte multe dintre liceele noastre tehnologice ne aduc în situaţia că trebuie să constatăm rezultate nesatisfăcătoare la finalizarea examenului de Bacalaureat, încercăm să vedem care sunt măsurile prin care putem să ameliorăm aceste rezultate. Una dintre măsuri este să nu ajungem la clasa a VIII-a cu un decalaj aşa de mare între copiii care ţin pasul cu programa şi cei care se îndepărtează de programă, prin aceste ore remediale pe care le solicităm şi învăţătorilor, dar şi profesorilor de ciclu gimnazial (...). Pe de o parte trebuie să încercăm să ameliorăm pregătirea pe parcursul anilor de învăţământ primar, gimnaziu şi liceu şi pe de altă parte ne gândim şi la modul în care finalizează învăţământul liceal, tehnologic. Cei care pot să susţină un Bacalaureat naţional, să le permitem să se înscrie,să facă acest lucru, Bacalaureatul naţional deschide porţile către universităţi, iar cei care consideră că nu pot să susţină examenul de Bacalaureat la exigenţele lui, să poată să susţin ă un examen de Bacalaureat diferenţiat, un  Bacalaureat tehnologic, care să le permită accesul spre o şcoală postliceală”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că nu trebuie închise porţile pentru dezvoltarea carierei, astfel ca absolvenţii de şcoală profesională să poată termina şi liceul, iar absolvenţii de luceu tehnologic care au dat un Bac tehnologic să poată susţine şi Bacalaureatul naţional.  

         În context, aceasta a menţionat că noua lege îşi propune ca şcolile profesionale să fie transformate în şcoli profesionale duale, după modelul celei de la Braşov, însă este nevoie de sprijinul mediului de afaceri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]