Elevi şi profesori din Tîrlişua, în insula Corfu

prof. Cornel Antohe

O delegație formata din elevii Gaurean Ionela,Rus Octavia si Chindris Alexandra însoțiți de prof.Forai Gabriela Elisabeta si prof.Rus Ionela Maria au participat la prima sesiune de învățare din cadrul proiectului Erasmus + "Green Schools 2.0 for a sustainable future"(2017-1-IT02-KA219-036528_4) care s-a desfășurat în Grecia la școala Gimnasium and Highschool of Skryperou din insula Corfu.
În această primă sesiune tema principală a fost protecția apei si au participat toți partenerii din Italia,Portugalia,Polonia,Macedonia si România.
După ce au vizitat școala și împrejurimile aceștia au fost primiți de către autoritățile locale din Corfu.
S-au desfășurat activități indoor(elevii având de realizat postere pe tema protecției marine) dar mai ales activități outdoor:vizita unei arii protejate,plaja Issos si a lacului Korission;in portul Marina Gouvia a avut loc o simulare a unei poluari a apei cu petrol;activit.de ecologizare a plajei. Totodată au vizitat și școala de turism unde elevii au facut-o pe bucătării.
"A fost o experiență incredibilă pentru mine,în primul rând că am vizitat o altă țară,dar cel mai frumos a fost să particip la activități împreună cu alți colegi din 5 țări. Un astfel de proiect îți poate schimba modul de gândire,viața." a concluzionat Ionela Găurean eleva in clasa a șaptea la Liceul Tehnologic Tîrlisua.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]