După 20 de ani, ne-am reîntors la Colegiul Național „George Coșbuc”!

Acum 20 de ani, absolvenţii clasei a XIII-a Pedagogic de la Colegiul Naţional „George Coşbuc”, prof.diriginte Ioan Rican,  porneau pe un nou drum, cu lacrimi în ochi, promiţând însă că se vor revedea. Au trecut anii, ne-am întâlnit la 11 ani, apoi la 15 şi iată că s-au împlinit şi cele două decenii.

         Învăţătoare, educatoare, profesori, economişti, funcţionari publici, notari, antreprenori, an după an, această promoţie a avansat, a ezitat, a şi greşit, dar de fiecare dată s-a întors, măcar cu gândul, la anii de liceu din Năsăud şi la cei care ne-au format ca oameni.

         Vineri, 21 dintre cei 37 de absolvenţi am revenit în clasă, în bănci, plini de emoţii dar şi de entuziasm. Ora de dirigenţie, condusă de prof. Radu Burcezan, a debutat cu intonarea Imnului Naţional, mai ales că suntem în An Centenar, iar misiunea noastră, insuflată în Oraşul Academicienilor, este de a împărtăşi nu doar cunoștințe, ci și valori precum dragostea de neam şi ţară. Mesajul prestigiosului colegiu pentru absolvenţi a fost transmis de directorul Anca Cârcu.

După depănarea unor amintiri, a realizărilor şi a momentelor dificile, la cuvânt au fost dascălii. Profesorii Radu Burcezan (matematică), Livia Pleş (chimie), Gheorghe Pleş (fost director), Romulus Berceni (biologie), Lucian Bichigean (profesor de arte), Maria Ursu (pedagogie şi psihologie), Ioan Talpoş (profesor de vioară), preotul Leon Pop de la Poiana Ilvei (profesor de religie) au rememorat cele mai frumoase momente trăite atât în şcoală, cât şi alături de elevii acestei promoţii.

Pentru că au trecut deja calea veşniciei, la Biserica Sf. Nicolae din Năsăud, pr. Florin Celsie a oficiat o slujbă de pomenire pentru  Gavrilă Tomi (istorie), Ioan Lăpuşneanu (limba şi literatura română), Lucian Prahase (limba rusă) şi Valeria Berceni (limba şi literatura română).

Poza de final a nemurit momentele unice trăite de pedagogiste care în cei 20 de ani la catedră sau în alte domenii au făcut cinste şcolii năsăudene prin performanţe, dar şi prin modul în care au ştiut să fie adevăraţi intelectuali, purtând cu cinste numele şcolii acolo unde paşii vieţii i-au condus şi în suflete cuvintele înţelepte ale dascălilor.

Acestor dascăli vrem să le mulţumim pentru dăruirea, onestitatea şi profesionalismul lor.

Primiţi, vă rugăm, dragostea şi recunoştinţa noastră!

Promoţia 1998, Pedagogic

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5