Dumitru Costin l-a atacat dur la Bistriţa pe Victor Ciorbea: E avocatul popoului, nu al poporului

Prezent la Bistriţa la o masă rotundă unde a fost lansat proiectul “CretiveStart”, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a sărit la beregata lui Victor Ciorbea, fost preşedinte al CNSLR-Frăţia, acum avocat al poporului: “ Domnului Ciorbea, din titulatura sa de avocat al poporului a căzut litera R şi a rămas ceea ce a rămas, din păcate. Este de datoria şi obligaţia noastră, a mişcării sindicale din România, să ne continuăm bătălia, chiar dacă fostul nostru coleg de mişcare sindicală Victor Ciorbea ne-a abandonat. Au trecut mai bine de trei luni şi a ieşit public. Am văzut, cu nişte mici chiţăieli pe nişte site-uri de ştiri, cum că noi am fi vinovaţi de faptul că domnia sa, din 15 noiembrie şi până în prezent - în 15 noiembrie i-am pus la dispoziţie un dosar consistent, o analiză pe Drept constituţional care îl îndemna pe domnul Ciorbea să sesizeze imediat Curtea Constituţională, pentru a stopa aplicarea acelui act normativ. Asta ne obligă pe noi să ne ducem bătălia pe mai departe, fiindcă Parlamentul României nu va putea să amâne la nesfârşit dezbaterea legii de aprobare a Ordonanţei 79, va purcede să facă acest lucru în această sesiune parlamentară. Asta ne va da nouă posibilitatea să o atacăm de data asta la Curtea Constituţională”, a spus liderul BNS.

Dumitru Costin a mai precizat că, în cazul în care sindicaliştii nu vor avea câştig de cauză la CCR, va fi sesizată şi Curtea Europeană de Justiţie, deoarece ar exista o încălcare a Codului european de securitate socială.

Nu în ultimul rând, trebuie să ne continuăm bătălia şi la Curtea Europeană de Justiţie, dacă Curtea Constituţională din România se va dovedi în cursul acestui an - pentru că oricât se aşteaptă ei să nu judece această speţă, o vor judeca şi sper să o judece corect. Însă trebuie să ştiţi că mai avem o cale de acces, pentru că România, după adoptarea Ordonanţei 79, încalcă brutal un tratat european ratificat de Parlamentul României, şi anume Codul european de securitate socială. În acela scrie negru pe alb că un sistem de securitate socială, la nivel naţional, nu poate să fie finanţat de salariaţi cu mai mult de 50%, restul de finanţare trebuind să vină ori de la patronat, ori de la bugetul public, de la oala comună. Astăzi, pe legile în vigoare ale României, şi anume Ordonanţa 79, Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale, aprobate de Parlamentul României, finanţarea sistemului de securitate socială este apăsată excesiv pe salariaţi: 82,6% din finanţarea sistemului de securitate socială vine din contribuţia salariatului de pe teritoriul României, o încălcare brutală”, a mai declarat  Dumitru Costin.

Preşedintele BNS a făcut referire şi la modul în care au fost afectate administraţiile locale de reforma fiscală, spunând că în acest moment este în discuţie un proiect de ordonanţă de guvern prin care acestora să li se permită să acceseze împrumuturi din Trezorerie sau din venituri rezultate din privatizarea unor firme cu capital de stat, pentru a-şi putea finanţa activitatea.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5