A doua ediție a Săptămânii meseriilor a început cu „Profesioniștii ospitalității”

sursa: Europe Direct Bistrita

Astăzi a avut loc concursul „Profesioniștii ospitalității”, primul eveniment inclus în cea de a doua ediție a „Săptămânii meseriilor”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct, și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Concursul „Profesioniștii ospitalității”, organizat la Hotel „Coroana de Aur” Bistrița – partener oficial al evenimentului,  a adus împreună unitățile de învățământ cu specializări în domeniile ospătar și lucrător în agroturism, şi anume Liceul Tehnologic Agricol Bistrița și Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița.

La probele concursului, care au presupus pregătirea mesei pentru dejun simplu, dejun compus și meniu, au participat următoarele echipe:

- Echipa Eco-Serv, din cadrul Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, compusă din elevii Chiș Paul Gheorghiță, Tahiș Ioan și Lăcătuș Paul Alexandru și coordonată de doamna profesor Dana Găurean;

- Echipa Eco-Horticol, din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița, compusă din elevii Baba Cosmina, Odorhelian Beneamin și Roș Dumitru, îndrumați de doamnele profesor Lucia Homei, Carmen Lacatiș și Carmen Nogy.

După finalizarea probelor, elevii au fost evaluați de reprezentanții Hotel „Coroana de Aur” care le-au explicat participanților micile erori identificate, prezentându-le totodată în detaliu procedurile specifice meseriei și împărtășind cu aceștia experiențe și sfaturi.

Premierea participanților va avea loc la data de 4 mai 2018, după încheierea tuturor concursurilor incluse în „Săptămâna meseriilor”. Șirul de evenimente continuă la data de 18 aprilie 2018, cu concursul „Mecanicul viitorului”, organizat la Comautosport SRL, începând cu ora 9.30.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]