Doris Moldovan: Profesionalismul, bunul simţ şi inteligenţa nu ţin de gen

Azi  8 mai, sărbătorim Ziua egalității de șanse între bărbați și femei, cu scopul de a atrage atenţia asupra discriminării și a  efectelor acesteia. Sunt de acord că structurile parlamentare însărcinate cu promovarea egalităţii de gen trebuie să se asigure că activităţile lor au un impact concret în ceea ce priveşte egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

Egalitatea între femei și bărbați reprezintă un drept fundamental, iar profesionalismul, bunul simț și inteligența nu țin de gen.

Chiar dacă numărul femeilor încadrate în muncă este în creștere, acesta rămane inferior celui al bărbațilorDin păcatefemeile sunt principalele victime ale violenței bazate pe criterii de sex  și sunt încă slab reprezentate în funcțiile de decizie politică.

Prin acțiunile mele, promovez egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, principiu fundamental ale Uniunii Europene, o condiție necesară pentru îndeplinirea obiectivelor de creștere, ocupare a forței de muncă  și coeziune socială la nivelul UE. De exemplu, la Gala Femeia europeană am acordat distincții pentru doamnele care au reușit să se remarce în activitatea lor, să inspire alte femei, să fie bune exemple pentru societate.

Așadar, ziua de 8 mai ne amintește că egalitatea de gen trebuie câștigată- legi, fapte, reprezentare, consecvență, performanță!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]