Doar copiii prezenţi la ore vor primi laptele, cornul şi merele. La Tiha Bârgăului, o masă caldă

Consilierul Georgeta Suciu, responsabilul din cadrul Consiliului Judeţean pentru implementarea programului „Cornul şi laptele” şi al distribuirii fructelor, le-a cerut directorilor instituţiilor şcolare, în cadrul unei şedinţe de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, să depoziteze în condiţii conforme aceste produse şi să desemneze o persoană... responsabilă pentru preluarea acestor produse. Aceasta a solicitat expres ca produsele de panificaţie, fructele (mere) şi laptele să fie distribuite doar elevilor prezenţi la ore, în baza unei evidenţe zilnice, aşa cum cere noua metodologie.

         „Vă rog frumos să aveţi grijă de spaţiile unde se depozitează aceste produse, se pune accent foarte mult pe numirea unei persoane, printr-o decizie a dumneavoastră, care să răspundă de primirea, distribuirea şi întocmirea situaţiilor la sfârşitul semestrului. Conform legii, produsele de panificaţie, fructele (mere) şi laptele se primesc pe baza unor avize eliberate de furnizor care cuprind data, numărul de bucăţi şi cantitatea în kilograme. Vă rog să se întocmească recepţii de primire a produselor. Este foarte important faptul că beneficiază de aceste produse doar elevul prezent la ore. Doar cel care are prezenţa 100% beneficiază de aceste produse. În cazul în care copilul nu este prezent la ore şi în catalog sunt trecute absenţele, nu beneficiază de aceste produse, indiferent dacă este sărac sau nu este sărac”, a precizat Georgeta Suciu, din cadrul CJ, la şedinţa cu directorii şcolilor. Potrivit acesteia, evidenţa şcolară trebuie să s regăsească şi în... stocul de produse, iar produsele rămase, nedistribuite, vor fi returnate la finalul fiecărei săptămâni.

         În context, inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a cerut şefilor instituţiilor şcolare să colaboreze cu administraţia judeţeană, cea care răspunde de achiziţia acestor produse. „Ştim că sunt probleme şi pot să apară diferite sincope în derularea programului, putem discuta şi putem să le rezolvăm şi să le corectăm pe traseu. Suma pentru fiecare copil nu e foarte mare, dar la nivel de judeţ se adună bani mulţi şi trebuie derulaţi după toate rigorile de achiziţii ale banului public. Deocamdată, în acest an şcolar, se implementează la nivelul a 50 de şcoli din toată ţara „o masă caldă”. Şcolile în care se pilotează o masă caldă nu mai primesc lapte şi corn. Şi acolo pot să apară probleme, acesta este motivul pentru care se pilotează pe un eşantion corespunzător. De la noi din judeţ este inclusă şcoala de la Tiha Bârgăului şi sperăm să fie un program de succes, pentru că o masă caldă poate să asigure, ulterior, după prânz, şi alte activităţi cu copiii. Vom vedea care sunt concluziile”,a menţionat inspectorul şcolar general, Camelia Tabără, pe această temă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5