Deputatul Ionuţ Simionca propune modificarea Legii cadastrului: Acelaşi tratament juridic pentru finanţare şi cofinanţare

Deputatul PMP BN, Ionuţ Simionca, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va depune în prima zi a noii sesiuni parlamentare, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, o propunere legislativă  pentru modificarea alin. (30) și (345) ale art. 9 din Legea cadastrului și publicității imobiliare nr. 7/1996.

"Legea cadastrului și publicității imobiliare nr. 7/1996 reglementează, printre altele, atribuțiile Agenției Naționale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară în domeniul finanțării, respectiv al cofinanțării lucrărilor de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale. Astfel, conform acestui act normativ, în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară, Agenţia Naţională finanţează lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale într-un cuantum de maximum 60 lei/carte funciară, cu excepţia terenurilor situate în zone cu forme de relief ce au categorii ridicate de dificultate prevăzute de Instrucţiunile de aplicare a Normelor de timp pentru operaţiile necesare realizării lucrărilor de specialitate în cadrul Centrului Naţional de Cartografie, aprobate prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale, caz în care cuantumul se majorează proporţional cu coeficienţii aferenţi categoriilor de dificultate. Pe de altă parte, Agenţia Naţională cofinanţează aceste lucrări numai în cuantum fix de 60 lei/carte funciară”, a motivat deputatul Simionca.

Potrivit acestuia, inițiativa propune același tratament juridic pentru finanțare și cofinanțare, astfel încât lucrările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale să primească aceeași valoare, atât în cazul finanțării cât și al cofinanțării.

Astfel, propunerea legislativă prevede că lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale se finanțează, respectiv se cofinanțează de Agenția Națională într-un cuantum de maximum 60 lei + TVA/carte funciară, cu excepţia terenurilor situate în zone cu forme de relief ce au categorii ridicate de dificultate prevăzute de Instrucţiunile de aplicare a Normelor de timp pentru operaţiile necesare realizării lucrărilor de specialitate în cadrul Centrului Naţional de Cartografie, aprobate prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale, caz în care acest cuantum se majorează cu coeficientul de 1,4 și, ulterior, proporţional cu coeficienţii aferenţi categoriilor de dificultate. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]