Deputatul Ionuţ Simionca: Mă solidarizez cu proprietarii și angajații restaurantelor și cafenelelor din Bistrița! Legea „Oxigen pentru HORECA” ar salva aceste afaceri de la faliment!

Mă solidarizez cu proprietarii și angajații restaurantelor și cafenelelor din Bistrița.
Adoptarea urgentă a Legii „Oxigen pentru HORECA” ar salva aceste afaceri de la faliment.
 
Îmi exprim solidaritatea față de proprietarii și angajații restaurantelor și cafenelelor din Bistrița. În urma intrării Bistriței în scenariul roșu, toate eforturile făcute de aceștia pentru respectarea regulilor impuse de autorități s-au dovedit a fi inutile. Datorită lipsei de consecvență a guvernului și în lipsa unui sprijin real din partea statului, sute de afaceri în domeniul HORECA din județ sunt la un pas de faliment și mii de oameni riscă să rămână fără un loc de muncă.
 
Soluția la problemele lor se găsește în proiectul de lege „Oxigen pentru HORECA”, pe care l-am inițiat și l-am depus în luna august în Parlament. Mai exact, proiectul de lege prevede că, pe durata stării de alertă, măsura de suspendare a consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interior, nu se aplică în cazul operatorilor economici care asigură păstrarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, precum și departajarea spațiului comun prin panouri separatoare între mese.
 
Dacă reprezentanții HORECA se organizează și solicită reprezentanților tuturor partidelor politice adoptarea acestei legi, procedurile parlamentare s-ar putea desfășura în ritm accelerat și industria ar primi o gură de oxigen.
 
deputat PMP BN,
Ionuţ Simionca

Comentarii

01/11/20 09:34
cititor

Reprofilati-i sa faca ceva productiv... asta-i solutia. Terminati cu bodegile, bufetele si fagadaiele, ca se poate si fara alea. Sprijniniti-i sa faca unitati de productie de bunuri de larg consum catre populatie gen sere, crescatorii de pui, oi, porci, vite... producatori de legume, fructe, zarzavaturi... unde sa puna " osul " la treaba nu sa stea sa putoreasca " cu manusitze albe "... si sa astepte ca cineva sa le aduca venuri rapide si usoare, daca s-ar putea fara sa faca nimic ! NO PRIEPE M'ATA ORI BA ?!

04/11/20 10:12
cititor

Mai Simionca, Cretu era obsedat de Clubul PRIVAT de fotbal Gloria Bistrita, unde sistematic le tot pompa bani sa-i tinem noi in spoate, pe banii publici . Tu vad ca esti obsedat de aceasta HORECA ... si efectiv ne-ati inebunit cu ea. Da duca-se ma si reprofileze-se, sa faca ceva productiv pentru Romania ... sa faca ferme de vite, legumicole, pomicole... productie de marfuri de larg consum care " nu se inchid "... cine-i opreste ?!
Toti diaspo-virusatii astia, au fost in (M)...UE ... unde au " muncit ( cica ) ... au adus euroi in tzara ( nimic de zis...negativ ) da... nu cumva sa-si intine care-va ciobotzele si pantofeii, nu cumva sa isi "aschieze " pamutzele in productia de bunuri... ci musai bufete, baruri, restaurante si fagadaie ... ca de... acolo se pot invarti banii si pe si sub masa... stand cu cr.aci-n sus ... si tot strigand la primariile locale dupa " hajutoare " .
Asa ca domnu' Simionca ... mai slabeste-ne cu prostia asta !

06/11/20 10:47
Observator

De acord cu sus comentatorul si cred ca aceasta HORECA , mai ales la tzara, la munca campului va gasi oxigen cat doreste !Intr-adevar, acolo trebuie sortzuletz , manusitze si cirzmulitze de guma , pute a tzara si dai si peste coada vacii .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5