Deputatul Doina Pană: Rezultatul aplicaţiei Inspectorul pădurii? Zero barat!

Ministerul Mediului a lansat aplicaţia "Inspectorul pădurii" unde cetăţenii pot verifica de pe telefonul mobil dacă un transport de lemne este legal sau nu, introducând numărul de înmatriculare al maşinii care transportă lemnul. Dacă transportul nu este găsit în sistem, există posibilitatea ca acesta să fie ilegal, iar cetăţeanul poate să sune la 112, iar Poliţia şi Gărzile forestiere vor opri transportul şi vor verifica documentele însoţitoare. Deocamdata, timp de o lună, aplicaţia se află în perioada de testare, timp în care se vor corecta eventualele erori apărute, iar cetăţenii îşi pot exprima părerea. Aplicaţia poate fi descarcată gratuit, fiind disponibilă doar pentru utilizatorii de sisteme Android. Aplicaţia a fost dezvoltată de un grup de voluntari, specialişti în IT, care au colaborat cu Ministerul Mediului.

"Pseudo-realizări în mandatul d-nei ministru Paşca Palmer fac obiectul unei conferinte de presă! "Inspectorul Pădurilor" este asemenea găinii babei care, după mult cotcodăcit, a ouat o margică!"- C Tobescu, vicepreşedintele As Nostra Silva, în revista de specialitate Fordaq. Eu aş spune: "Ţara arde şi baba se piaptănă" sau „cum să arunci praf în ochi”  să nu se vadă că nu ai făcut nimic din ce trebuia, din ce cere o hotărâre a CSAT!!!”, susţine deputatul Doina Pană, fostul ministru al Pădurilor.

Potrivit acesteia, ministerul de resort ar fi trebuit să dezvolte Radarul Pădurilor, „de exemplu să producă alerte în sistem”. „Ce dacă Codul Silvic e înca în aer în ceea ce priveşte actele normative subsecvente, ce dacă, pe lângă CSAT, o ţară întreagă îţi cere să te ocupi de păduri? Ce face d-na ministru Paşca Palmer? Nimic din toate astea! Conştientă sau nu, doar se joacă de-a voluntariatul, la limita legii, cu riscul de-a pune în pericol un sistem critic!!! Rezultatul noii aplicaţii pentru păduri? Zero barat”, menţionează parlamentarul bistriţean, într-o postare pe pagina de facebook.

 

Comentarii

22/07/16 11:06
Cititor

Si daca lemnele sunt transportate cu mijloace hipo... sau masinile respective nu sunt inmatriculate, sau si-au luat jos numerele de circulatie ?
Nu poti face altceva, decat ( daca n-ai de lucru si ai "limbaritza" ... ) sa suni la 112 si sa pui Politia si pe cei de la Silvic... pe drumuri... ca sunt si dintr-astia... care sa se afle in treaba, suna la politie ptr orice...
Or sa ajunga cei de la Politie si de la Garda Forestiera, sa alerge cu limba scoasa de la o sesizare la alta... pana s-or plictisi si s-or lasa pagubasi... si or face ei filtre de control si s-or baza doar pe ceea ce vor constata ei personal . Va garantez eu ca asa se va intampla...

25/07/16 12:37
Cititor

Stimata domnuca,
Va spun eu cum puteti pune capat taierilor ilegale de padure si anume, dati o lege prin care sa fie impuscati absolut toti cei care patrund illegal in paduri si care sunt gasiti taind, transportand ori vanzand material lemnos illegal. Cnfiscati-le caii, carutele ori masinile de transport, fara exceptii si cei care au scapat de glontz , nu le dati ani de puscarie, ca stau acolo pe banii publici, ci puneti-i fortat si gratis, la impaduriri de padure, cel putin cate o mie-doua de puieti, pentru fiecare metru cub de lemn furat din patrimoniul public ori privat .
Va garantez eu ca asa, se va pune PUNCT , altfel discutam doscutii si doar ne dam cu parerea . Se pare insa faptul ca insasi organelle silvice vand padurile si fac cele mai mari pagube. Cum va explicatati faptul ca toti padurarii, brigadierii si inginerii silvici, au vile si masini luxoase, cu mult peste salariile pe care ei le au ? Ceva similar cu preotii de la biserici. Salrii mici, modeste, dar luxul este la el acasa !
Ce ziceti, am dreptate ori ba ? ( Fara sa se supere cei de la silvic, care sunt cinstiti si isi fac treaba si duc o viata modesta dupa posibilitatile lor firesti si legale ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5