Deputatul Daniel Suciu: PSD susţine eliminarea imunităţii parlamentare din viitoarea Constituţie

Partidul Social Democrat va susţine eliminarea din textul viitoarei Constituţii a articolului referitor la imunitatea parlamentară, a spus deputatul Daniel Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă.

         „Regret că votul de la Senat (n.n. – în cazul senatorului Dan Şova) a născut din nou nişte discuţii nesănătoase în societatea românească.  E o situaţie în care oamenii simplii spun că trebuie să nu ne mai ascundem după un vot, probabil că au dreptate. Tocmai de aceea, Partidul Social Democrat o spune foarte clar: în Constituţia României nu mai trebuie să existe această idee de imunitate parlamentară sau noi, parlamentarii, trebuie să votăm dacă un coleg de-al nostru este arestat sau nu”, a precizat Suciu.

         Parlamentarul social-democrat şi-a exprimat speranţa ca una din primele modificări care vor fi făcute la revizuirea  Constituţiei să fei cea prin care va fi eliminată imunitatea parlamentară, demers susţinut de PSD.

Nu sunt nici eu, nici un alt coleg de-am meu judecător să decid libertatea unui coleg, fie el vinovat sau nu. Nu eu trebuie să votez acest lucru. Nu sunt nici specialist în drept, dar ştiu un lucru foarte clar. Reţinerea este o măsură excepţională şi ştim foarte bine, vedem exemple de fapte cu violenţă, când cei acuzaţi sunt lăsaţi în libertate, şi sunt parlamentari care nu sunt lăsaţi în libertate. Nu ştiu care este adevărul şi calea cea corectă, dar spun că nu mai trebuie ca eu sau orice alt parlamentar, de anul viitor încolo, să stabilim aceste lucruri.

         Eu voi vota şi am votat întotdeauna pentru cererile justiţiei, chiar dacă mi-am considerat, la un moment dat, un coleg nevinovat”,  a adăugat Daniel Suciu.

În context, parlamentarul PSD a reclamat „dublul limbaj” al colegilor din PNL pe tema voturilor din Senat şi Camera Deputaţilor la solicitarea DNA.  

         „Vreau să vă spun un lucru despre dublul limbaj. Au anunţat că vor pune camere de luat vederi, colegii noştri de la PNL, să vadă fiecare cum votează, în special colegii lor. Cei de la PNL au spus că vor vota cu bile la vedere, nu au făcut-o toţi parlamentarii Partidului Naţional Liberal, 10 dintre senatorii PNL au lipsit de la votul din Senat şi dacă veneau cei 10 nu mai aveam această discuţie despre admiterea cererii de încuviinţare a reţinerii. Mi se pare absolut ciudat, ca să nu spun altfel, că această solicitare de alegeri anticipate şi discuţia despre soarta României vine de la Alina Gorghiu, care poate fi judecată exact în aceeaşi speţă ca orice coleg care este învinuit. Speţa Şova mai exact.

         Dan Şova a spus nişte lucruri extrem de importante vizavi de trecutul juridic al avocatei Alina Gorghiu şi făcând o trecere în revistă a presei, am văzut nişte lucruri foarte interesante. Mai exact, casa de avocatură în care este  asocată Alina Gorghiu a avut 4 contracte cu AVAS, în perioada în care Alina Gorghiu era consiliera preşedintelui AVAS, dl. Teodor Atanasiu. 

Să vii să spui că vrei alegeri anticipate, după ce abia acum 3 săptămâni a fost votul vizavi de Varujan Vosganian, când colegii de la PNL au votat împotriva reţinerii unui coleg de partid, să vii să spui că PSD şi senatorii acestui partid se opun statului de drept mi se pare un dublu limbaj”, a menţionat Daniel Suciu. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5