Deputatul Cristina Iurişniţi reclamă scăderea claselor de liceu din judeţ şi a normelor didactice

 

          Deputatul Cristina Iurişniţi a cerut demisia ministrului Ecaterina Andronescu din cauza celor 30.000 de locuri diminuate de la liceele teoretice din judeţ.

„Am avut diverse poziţii în spaţiul public legate de cele 30.000 de locuri  diminuate. Îi cer ferm demisia doamnei ministru Andronescu. (...) Broşura pentru elevii de clasa a VIII-a trebuia să apară în 13 mai, dar ea a apărut abia în aceste zile. Vă daţi seama ce lipsă de interes, ce lipsă de competenţă, o sfidare la adresa părinţilor şi a elevilor”, a declarat deputatul Iurişniţi.

Aceasta a declarat că a cerut la Inspectoratul Şcolar Judeţean o situaţie a claselor diminuante. Potrivit deputatului Iurişniţi, „această diminuare a elevilor din sistemul preuniversitar profil teoretic nu se face în timpul anului şcolar, după ureche şi din pix. Oare nu avem nevoie de aceste specializări?”.

Astfel, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu va avea diminuată o clasă de filologie, Colegiul Infoel Bistriţa, „Grigore Moisil” Bistriţa – o clasă de protecţia mediului, Liceul de Servicii Bistriţa – o clasă de turism şi alimentaţie, Liceul Forestier - o clasă, Liceul Agricol – o clasă cu specializarea tehnician veterinar, o clasă de industrie alimentară, Liceul Agricol Beclean – o clasă profil economic, Liceul Economic Năsăud – o clasă de matematică informatică, „Solomon Haliţă” Sângeorz Băi pierde o clasă de economic, o clasă de filologie şi o clasă de ştiinţele naturii. La Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” rămân toate clasele.

„Se pierd 12 clase la profilul teoretic. Apar câteva clase în plus la învăţământul profesional, şi anume 5 clase  Rămânem cu şapte clase mai puţin.

Vor dispărea 12 posturi de profesori în fiecare an”, a spus deputatul USR.

„Vor fi situaţii dificile în care copiii cu note mari nu vor avea loc la licee teoretice. Aceste tăieri de clase nu vin decât să ne demonstreze încă o dată cât de îndatorat este statul român şi că se fac economii la buget. Altă soluţie nu aveau”, a concluzionat deputatul Iurişniţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5