Deputatul Cristina Iurişniţi îi dă drept la replică lui Daniel Suciu: Voi continua să îmi reprezint ţara!

În fiecare delegație care reprezintă România și implicit Parlamentul României sunt reprezentanți din toate partidele politice. În delegația  din  care fac parte, parlamentarii PSD din județ nu sunt prezenți pentru  ca sunt alti deputati  ai PSD din țară, potrivit  expertizei fiecăruia. 

Concret,  in fiecare delegatie internatională, sunt prezentatate, transpartinic, activitățile din țara ta pe tema fiecărei întâlniri. 

În toate delegatiile am reprezentat  România. Fiecare partid desemnează un reprezentant în cele 11 Delegații ale Parlamentului României la organizații parlamentare internationale. Am propus încă de la prima delegație, care a avut lloc Budapesta, ca Parlamentul României să găzduiască întâlnirile cu parlamentarii europeni în anul următor. 

 

 

Menționez câteva din cele 11 delegații internaționale la care am participat: 

 

1.Adunarea Parlamentară a UE a Consiliului Europei, 

2. Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Marii Negre

3. Adunarea Parlamentară a NATO

4. Adunarea Parlamentară a OSCE

5. Adunarea Parlamentară a Francofoniei

6.Delegația Parlamentaăa a procesului de cooperare din Europa de Sud- Est din care face parte si colegul bistritean deputat Daniel Suciu, ca supleant.

În cadrul delegatiilor participă membri titulari nu supleanți. Am putea spune, că poate nu ați fost suficient de competent domnule deputat Suciu,  dacă nu ați fost ales membru titular si sunteti doar supleant?

 

Deputatul Suciu în calitate de membru  al Grupului de prietenie cu Franta, ar trebui să înțeleagă importanța diplomației parlamentare și importanța de a- ți reprezenta țara atunci când această îndatorire apare în fișa postului.

 

     Dar e mai simplu să acuzi si să arunci cu noroi chiar cu regulamentul de funcționare a Parlamentului pe care PSD l- a aprobat. 

     USR a intrat în Parlament cu oameni competenti, fără trecut politic si afaceri cu statul ! 

 VREM  să rămânem în continuare o țară a Uniunii Europene, să fim prezenti la masa dezbaterilor internationale ca o țară civilizată pro- europeană. Se pare ca PSD, prin doamnă Doina Pană și domnul Daniel Suciu,  inclusiv prin acest atac cu noroi local ne arată că vrea  să ieșim din zona drepturilor la libera circulație, schimburi culturale, economice si turistice   atragere de investitori si mai ales de fonduri europene! 

    Să faci un titlu de glorie că nu ai participat la nicio acțiune interparlamentara internațională e chiar de plâns. Înseamnă că au fost alti colegi PSD care vorbesc limbi străine și au expertiză  în domeniu, domniile lor, cu siguranță, au alte expertize. E maximă ipocrizie să te lauzi cu asa ceva, desi dna Pană este membru în Delegația Parlamentului României la  Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana! Pe principiul acesta ar trebui să nu ne reprezentăm țara si sa ne izolam. 

Economiile reale nu sunt aici ci în legea pensiilor speciale pentru aleșii administrației locale, primari, vice primari, președinți ai Consiliului județean din 1992 încoace si cu un costuri imorale pentru români de aproximativ 1 milion de euro pe an.

Activitatea din Parlament se incheie in această săptămână, pentru această sesiune legislativă! 

Viitoarea delegație va fi în vacanță parlamentară  si va avea ca subiect raportul meu în Comisia de educație a APF în privința legislatiei internationale și schimbul de bune practici pe tema școlilor profesionale! 

 

Voi continua să îmi reprezint țara si sa vorbesc despre interesele României  în plan european în diferite delegații internaționale care sunt aprobate în Parlament tot de PSD! 

 

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.dp?leg=2016

 

Deputat USR de Bistrița-Năsăud

 

Prof. Cristina Iurișniți

Comentarii

27/06/18 09:13

VĂ MAI ADUCEŢI AMINTE D-LE DEPUTAT? CÂND AVEAŢI DREPTATE, ATUNCI SAU ACUMA? CĂ DOAR AŢI AJUNS DEPUTAT!

Obrazul de parlamentar cu cheltuiala se tine

Proiectul de buget al Camerei Deputatilor pentru anul 2007, aprobat luni de Biroul Permanent, prevede alocarea sumei de 2.091.000 lei pentru prime de vacanta si a sumei de 1.000.000 de lei pentru tichete de masa. Aceste capitole nu au existat în bugetul deputatilor pentru anul 2006. În proiectul de buget pentru anul viitor se înregistreaza însa o scadere a sumelor alocate fondului de premii, de la 7.070.000 lei în 2006 la 4.593.000 lei în 2007.

Proiectul de buget al Camerei Deputatilor pentru anul 2007 prevede o dublare a fondurilor destinate deplasarilor în tara si strainatate, de la 17.162 lei în 2006, la 34.112 lei.

Potrivit proiectului de buget, deputatii vor avea la dispozitie suma de 30.040 lei pentru deplasari interne, detasari si transferari (fata de 13.556 lei în 2006) si, respectiv, 4072 lei pentru deplasari în strainatate (fata de 3606 lei, în acest an).

Pentru protocol si reprezentare, deputatii vor putea cheltui în 2007 suma de 3005 lei. Primele de asigurare non-viata ale alesilor vor înregistra o scadere în 2007, de la 500 de lei în 2006, la 320 de lei.

La capitolul achizitii masini, echipamente si mijloace de transport, fondurile propuse pentru anul viitor înregistreaza o dublare fata de cuantumul prevazut pentru acest an, respectiv de la 1464 de lei la 3000 de lei.

Mobilierul, aparatura birotica si alte active corporale prevazute în bugetul Camerei Deputatilor se ridica la suma de 8000 de lei (fata de numai 1273 de lei în 2006).

Bugetul pe anul 2006 al Camerei Deputatilor include la capitolul alte cheltuieli de investiti suma de 1 milion de euro (3.750.000 lei), din care vor fi achizitionate diferite dotari si echipamente.

Secretarul Biroului Permanent, Dan Radu Rusanu, a declarat, luni, ca la acest capitol sunt incluse un sistem de transport pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, dotarile folosite în timpul Sommet-ului Francofoniei, care vor intra în dotarea Camerei Deputatilor, precum si “up-grade copiator” si “terminal Info Kiosk pentru informare cetateni”.

El a explicat ca sumele alocate provin din redistribuirea sumelor prevazute la capitolul “Mobilier” si “Sistem pentru testarea si verificarea canalelor de fibra optica”. Proiectul de buget a fost aprobat de Biroul Permanent si urmeaza a fi supus dezbaterii Comisiei de buget-finante si apoi votului final în plenul Camerei Deputatilor.

Deputatul Ioan Aurel Rus, presedintele filialei judetene PRM, considera indreptatita majorarea de buget pentru parlamentari: “Este o necesitate. Preturile nu pot fi oprite”. Deputatul considera binevenita suplimentarea pentru mijloacele auto, deoarece masinile primite ies din garantie, fiind si prost facute. In plus, se vor inteti iesirile in strainatate datorita integrarii in UE. Parlamentarul bistritean are un amendament, intentionand sa propuna Camerei suportarea platii integrale a costului cusetei pentru cei 20-30 de deputati care fac naveta de la distante mari, acestia urmand sa stea singuri in compartiment, deoarece ar fi si mai avantajos pentru bugetul institutiei, diferenta de la 1,5 milioane, pretul cusetei, si cei 150 de euro, pretul avionului, fiind evidenta. Mai in gluma, mai in serios, Rus sustine ca s-ar evita si incidentele neplacute pentru unii parlamentari, nevoiti, in ciuda adversitatilor evidente, sa calatoreasca impreuna in acelasi compartiment, cum a fost cazul recent al deputatilor Ioan Oltean si Viorel Pupeza.

http://www.mesagerul.ro/2006/10/11/obrazul-de-parlamentar-cu-cheltuiala-...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5