Deputatul Adrian Oros (PNL), la Bistriţa pentru a marca Ziua Medicului Veterinar: Coaliţia de guvernare a maltratat legea de organizare a profesiei pentru interese meschine

           Deputatul Adrian Oros, prorectorul USAMV Cluj-Napoca şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România, este prezent astăzi la Bistriţa pentru a marca Ziua Medicului Veterinar alături de colegii săi din judeţul nostru. Ziua Medicului Veterinar marchează înfiinţarea Şcolii de Medicină Veterinară, printr-un decret semnat de Alexandru Ioan Cuza în 1861 şi înfiinţarea Societăţii de Medicină Veterinară, în 1871.

          „Mă aflu aici să-i elogiem pe înaintaşii noştri şi să sărbătorim cu colegii mei din Bistriţa-Năsăud profesia aceasta medical veterinară este o profesie veche, reglementată, liberală şi o profesie destul de respectabilă până anii trecuţi când au început cei din coaliţia de guvernare să călărească această profesie. Din 2017 au modificat în mod abuziv, au maltratat legea de exercitare şi de organizare a profesiei de medicină veterinară pentru nişte intererse meschine ale industriei medicamentului. Un prieten apropiat al domnului Dragnea, care anul trecut a devenit naşul fiului domnului Dragnea, având interese foarte murdare în industria medicamentului, a modificat legea unei profesii. Nicăieri în Europa nu s-a întâmplat aşa ceva”, a declarat deputatul Oros.

          Parlamentarul liberal a făcut referire şi la preşedintele ANSVSA care se ascunde „sub fustele domnului Daea”, gestionând foarte prost evoluţia pestei porcine africane, punând „o pată urâtă asupra profesiei medical veterinare şi asupra activităţii colegilor”.

          „Şi astăzi oamenii mă întreabă de ce au închis veterinarii târgurile. Nu veterinarii au închis târgurile, ci incompetenţa, laşitatea, interesele celor care conduc ANSVSA şi Ministerul Agriculturii”, a spus deputatul Oros.

          În context, acesta s-a referit şi la promisiunile neîndeplinite ale ministrului Agriculturii, în sensul că sistemul antigrindină nu funcţionează, schemele de sprijin pentru tomate nu au adus rezultatul scontat, doar o treime din terenurile agricole sunt cadastrate, nu există norme de aplicare pentru Legea muntelui şi nici pentru legea care prevede promovarea produselor agricole româneşti în hipermarket-uri etc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]