Deputat Pană: 30% din masa lemnoasă pentru o firmă şi 70% pentru alte 5200. Nu este anticoncurenţial, ci antimonopol!

Deputatul social-democrat Adriana Doina Pană consideră că cererea de reexaminare a Codului Silvic, transmisă Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis, va fi respinsă. Demersul preşedintelui Iohannis, de altfel unul constituţional, a fost dezaprobat de toţi actorii implicaţi în domeniul forestier, susţine fostul ministru al Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii.

         „Întoarcerea la Parlament a fost un şoc uriaş pentru toţi cei implicaţi în pădure, şi proprietari, şi administratori,  şi firme, şi ong-uri. Toţi au început, pe lângă scrisoarea mea, să se pronunţe. Ieri, Asociaţia Proprietarilor de pădure a trimis un comunicat cu titlu „A patra putere în stat: HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER”. Există o nemulţumire uriaşă pentru că  - nu că nu va trece Codul, pentru că va trece şi odată votat, a doua oară este obligat preşedintele să-l promulge – dar orice zi care trece conduce la o destabilizare masivă pe piaţa de exploatare a pădurilor din România”, a declarat deputatul Doina Pană, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Deputatul Doina Pană a ţinut să puncteze faptul că introducerea acelui prag maxim de 30% la achiziția sau procesarea de masa lemnoasă din fondul forestier național nu determină „un mediu neconcurențial”, ci are rolul de a elimina monopolul creat de câteva firme, care au exploatat abuziv în ultimii 10 ani pădurile României

Apropo de măsura anticoncurenţială, de acel 30%. Vreau să vă dau următoarea cifră. Există 5300 firme atestate în exploatarea lemnului. Dacă acest 30% poate însemna anticoncurenţial, când 5299 ar beneficia de 70% şi o singură firmă, indiferent de cum s-ar numi ea, ar beneficia de 30%. Şi tot ea este nemulţumită.  Eu văd că este o măsură antimonopol”, a argumentat fostul ministru al Pădurilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5