De Sfântul Evanghelist Luca, sărbătoare la Mănăstirea Dobric

Miercuri, 18 octombrie, în Calendarul Ortodox este cinstit Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, cel de la care aveam cea de-a treia Evanghelie şi Faptele apostolilor din Noul Testament.
Conform tradiției, peima icoană a fost pictată de Sfântul Evanghelist Luca. Încă din cele mai vechi timpuri și până în prezent, cei ce suferă de orice fel de neputințe și vin de se roagă cu credință înaintea icoanei Maicii Domnului „Milostiva” primesc vindecare pe măsura credinței lor.
Luca a propovăduit până la o vârstă înaintată, ostenind pentru răspândirea Evangheliei lui Hristos. Moare ca un adevărat martir, fiind spânzurat în cetatea Teba din Boehtia.
Cu această ocazie, la Mănăstirea Dobric este sărbătorit hramul bisericii din lemn. Maica stareţă Veronica, împreună cu părintele duhovnic Siluan vă aşteaptă, începând cu ora 10.00, la Sfânta liturghie ce va fi oficiată de un sobor de preoţi. Cuvântul de învăţătură va fi rostit de prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Mănăstirea Dobric are trei hramuri, biserica mare de piatră, ce se află în construcţie, are hramul Adormirea Maicii Domnului, prima biserică ce este în fostul conac boieresc are hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, iar bisericuţa din lemn hramul Sfântul Evanghelist Luca.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]