De Anul Nou şi Bobotează, peste 260 de jandarmi vor fi alături de bistriţeni

sursa: IJJ BN

La cumpăna dintre ani un număr de 265 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud vor asigura ordinea şi siguranţa publică cu ocazia concertelor sau altor manifestări cultural–artistice organizate în spaţiul public, manifestările publice organizate şi pentru marcarea trecerii în noul an (Revelionul) această perioadă încheindu-se cu sărbătoarea Bobotezei şi a Sfântului Ioan.

În noaptea de Revelion, jandarmii bistriţeni vor asigura măsurile de ordine publică la concertul organizat de municipalitate pe Pietonal. Jandarmii vor fi prezenţi şi în mijlocul cetăţenilor din Beclean, Năsăud, din staţiunea Sîngeorz-Băi şi din Rodna, unde vor fi organizate doar focuri de artificii.

 

          Pe lângă aceste activităţi, jandarmii vor acţiona şi pentru executarea misiunilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona montană, a pârtiilor de schi sau săniuş, pe traseele turistice montane pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor din zona acestora, participă împreună cu alte instituţii abilitate supravegherea, controlul şi asigurarea protecţiei fondului cinegetic, a fondului silvic şi de protecţie a mediului, prin măsuri specifice de prevenire şi combatere a oricăror încălcări ale prevederilor normelor legale, participă la căutarea şi salvarea-evacuarea persoanelor/turiştilor care se află în pericol în zona de responsabilitate, cu efectivele Posturilor Montane Rodna şi Piatra Fântânele.

Jandarmeria Bistriţa-Năsăud – prin structurile de ordine publică va acţiona  şi în comun, în cooperare / colaborare sau în sprijinul unor instituţii abilitate ale statului.

Pentru evitarea unor probleme în perioada imediat următoare Jandarmeria montană din Rodna şi Piatra Fântânele vă sfătuieşte să respectaţi următoarele reguli, pentru prevenirea accidentelor în zonele montane în perioada următoare:

 

1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;

2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, , sac de dormit, rucsac, trusă de prim ajutor;

3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;

4. Alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup;

5. Nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele.

6. Folosiţi numai traseele marcate. Urmăriţi marcajele de pe traseu;

7. În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

8. Apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani. Respectaţi indicaţiile acestora;

9. Nu consumaţi băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor;

10. Consultaţi prognoza meteo înainte de a pleca în excursie;

11. Persoanele amatoare de schi să folosească un echipament adecvat şi să aleagă pârtia de schi în funcţie de nivelul de pregătire;

12. Echipaţi autoturismele pentru iarnă şi alimentaţi o cantitate suficientă de carburant pentru putea rămâne cu motorul pornit, în situaţii de înzăpezire;

 

În caz de accident, anunţaţi Jandarmeria Montană prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele:

-         datele de identificare ale persoanei care anunţă;

-         ce s-a întâmplat;

-         câte persoane au nevoie de ajutor;

-         unde sunt persoanele aflate în dificultate;

-         când s-a produs accidentul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5