De 26 ani, primar în satul său! Vasile Găurean (Galaţii Bistriţei): Va fi bucurie vieţii mele să-mi închei mandatul cu toate proiectele finnalizate!

 

Primele alegeri locale, din România, după Revoluția din decembrie 1989, au avut loc în februarie 1992, în zilele de 9 (primul tur de scrutin) și 23 februarie (al doilea tur de scrutin), fiind, totodată, primele alegeri locale libere după mai bine de jumătate de secol (după 1937).

După primul tur din 9 februarie, în Bistriţa-Năsăud au fost aleşi 20 primari. Printre ei, se numără şi Iosif Gabor, de la Milaş, şi Vasile Găurean de la Galaţii Bistriţei, care mai au şi astăzi această demnitate.

Vasile Găurean (Galaţii Bistriţei): Va fi bucurie vieţii mele să-mi închei mandatul cu toate proiectele finnalizate!

Vasile Găurean s-a născut la Şiue Măgheruş. În 1977, a venit prin repartiţie guvernamentală la CAP Herina. Inginer zootehnist şi preşedinte de CAP la Herina. Aşa l-au prins evenimentele din 1989. Bine, l-ar fi putut găsi primar, pentru că a fost ales în ’89, dar după cinci luni şi-a dat demisia.

Pe mine m-a făcut primar fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. Dl. Zegrean a insistat, a venit la ferma din Herina şi a încercat să mă convingă”, îşi aminteşte Vasile Găurean. După aceea, totul a fost de la sine, a candidat la fiecare patru ani, şi a câştigat din primul tur cu 80%. „Am intrat şaten pentru prima dată în primărie, după al doilea mandat am albit”, ne-a spus primarul din Galaţii Bistriţei, aflat la al şaptelea mandat.

          Vasile Găurean spune că este şi el la ultimul mandat şi are o grămadă de proiecte în derulare pe care vrea să le ducă la bun sfârşit. „Va fi bucuria vieţii mele să îmi închei toate proiectele. Am patru proiecte pe fonduri europene, trei pe fonduri guvernamentale şi pe toate vreau să le las la faza de proces-verbal de recepţie”, ne-a declarat acesta.

          Toate proiectele pe fonduri europene sunt în faza de execuţie. Este vorba despre un proiect derulat împreună cu Lechinţa, printr-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară. Va fi asfaltat drumul care asigură legătura între Herina – Tonciu şi Sângeorzu Nou, în vaaloare de 2,5 milioane euro. „Pe lângă acest drum, noi mai avem incluse şi 7 km de străzi la nivelul comunei, dintre care două au fost deja asfaltate”, ne-a precizat edilul din Galaţii Bistriţei. Un alt proiect derulat prin PNDR 2014-2020 este extinderea reţelei de canalizare în Galaţii Bistriţei şi Dipşa, în valoare de un milion de euro. Şi Căminul Cultural din Galaţii Bistriţei va fi modernizat cu finanţare europeană de 600 mii euro. Nu în ultimul rând, Biserica Ortodoxă din Dipşa, monument istoric de categoria B, este restaurată printr-un proiect european.

Din fonduri guvernamentale vor fi reabilitate Şcoala Gimnaziale „Grigore Herineanu”, va fi extinsă reţeaua de canalizare la Herina şi Tonciu şi va fi construit un centru medical în centrul comunei, în perioada următoare urmând să fie semnate contractele de finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Mai un proiect pe care vreau să-l depun, de modernizare şi asfaltare a 7 km de străzi care ne-au mai rămas din reţeaua stradală. Intenţionez să mă lupt, să fiu cu toate lucrurile făcute în 2020”, a concluzionat primarul Vasile Găurean.

 

 

Comentarii

10/02/18 11:17
mates

Felicitari si Doamne-ajuta! Un primar de toata isprava!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5