Daniel Suciu: Prin impozitul global pe gospodărie nu se ia, ci se dă. Nu este o taxă nouă

Deputatul Daniel Suciu susţine că impozitul pe venitul global pe gospodărie, lansat în discuţie în spaţiul public, va conduce la o scădere a impozitului, comparativ cu impozitarea individuală. Acesta a menţionat, din capul locului, că „nu este o taxă nouă, un impozit nou”, ci o continuare firească a ceea ce prin programul de guvernare PSD a propus electoratului.

         „Noi ne-am propus prin programul de guvernare mai mulţi români în clasa de mijloc. Le-am promis românilor cu venituri până-n 2000 lei impozit zero pe venit, iar acest venit global pe gospodărie exact acest lucru pune-n practică. Impozitele se vor calcula după două criterii simple. Impozit de 0% pentru toate veniturile mai mici de 2000 lei, pentru salariaţi, pensionari sau cei din activităţi independente, şi impozit de 10% pentru diferenţa care depăşeşte 2000 lei lunar. Despre aceste lucruri am vorbit în campania electorală”, a explicat Suciu.

         Parlamentarul PSD a menţionat că  Guvernul, prin acest proiect de lege, va acorda diverse deduceri fiscale din baza de impozitare. „Ca să fiu foarte bine înţeles, nu se ia de la populaţie, ci se dă. Acesta este un principiu. Din suma supusă impozitării, se vor scădea diverse cheltuieli deductibile pentru studiile copiilor, pentru renovarea locuinţei. În acelaşi timp, vorbim că în România a scăzut natalitatea, iar acest proiect de lege va încuraja creşterea natalităţii, pentru că pentru fiecare copil al unei familii cu venituri până-n 5000 lei/lună va fi o reducere de 16500 lei anual, iar 1200 lei/an pentru fiecare copil pentru familiile cu venituri între 5.000 şi 10.000 lei/lună”, a adăugat deputatul Suciu.

         Acesta a ţinut să menţioneze că proiectul va fi foarte bine explicat oamenilor, pentru a şti ce înseamnă impozitul pe venitul global pe gospodărie, care este aplicat nu doar în România, ci care funcţionează de zeci de ani în întreaga Europă.

         „Avem nevoie ca toată lumea să cunoască despre ce este vorba. Termenele sunt de abia din 1 ianuarie 2018, se va aplica sistemul de deduceri şi noul model de impozitare. În 1 decembrie 2018 sunt selectaţi şi pregătiţi consultanţii fiscali şi se face arondarea gospodăriilor la fiecare dintre aceştia, iar din 1 mai 2019 se va dpeune pentru prima oară declaraţia anuală de venit global pe gospodărie”, a concluzionat deputatul Daniel Suciu.

 

   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5