Cum să-ți alegi pantofii cu toc?

Tocurile, în special pantofii stiletto nu se vor demoda niciodată, asta e clar! Dar să fii la modă nu este întotdeauna confortabil. Dacă ești „sclava” tocurilor înalte, e posibil să ai și probleme cu bătăturile, bașicile și alte probleme de acest gen. Din fericire, există o metodă de a scăpa de toate acestea, trebuie doar să știi cum e cel mai bine să-ți alegi o nouă pereche de pantofi cu toc.

 • Alege-ți mărimea potrivită

Fă cumpărăturile la sfârșitul zilei. La sfârșitul zilei, picioarele tale sunt mai umflate după o zi întreagă de activitate, astfel veți obține o idee mai bună despre modul în care piciorul se va potrivi în perechea de pantofi. Nu testa noii pantofi dimineața și apoi să observi că nu-i mai poți purta în a doua parte a zilei!

 • Degetele de la picioare trebuie să aibă loc suficient

Încearcă să-ți dai seama cum se simte piciorul în ei și degetele de la picioare. E recomandat să-ți achiziționezi pantofi cu o mărime mai mare pentru a te asigura că au suficient spațiu pentru degetele de la picioare, astfel, veți avea cu siguranță parte de durere. Dacă ignori acest aspect și-ți alegi de cele mai multe ori pantofi care să fie mai strâmți, sub motiv că nu îți dorești să-i scapi din picioare, atunci tot piciorul va avea de suferit. Nu numai că vor apărea bătăturile, dar și piciorul se va deforma! Sunt câteva tipuri de pantofi recomandate persoanelor cu astfel de probleme:

 • Tocurile cu vârful mai rotund, oferă mai mult spațiu decât cele clasice
 • Tocurile cu vârful în formă de migdală, ușor rotunjit sunt iarăși o soluție mai bună
 • Sandalele sau tocurile decupate în față le oferă destulă libertate degetelor, însă atenție să nu fie incomode din alte puncte de vedere!

 

 • Alege o mărime a tocului potrivită

Acest lucru poate să difere foarte mult în funcție de persoană, dacă a mai purtat tocuri până acum și dacă este obișnuită cu cele înalte. Dacă alegi deja tocuri peste 5 cm, putem spune că nu numai că-ți vor schimba statura, dar îți vor schimba și modul în care mergi. Să nu uităm că spatele și genunchii vor fi mai încordați. Din fericire, există mai multe dimensiuni de tocuri din care puteți alege:

 • Pantofii de „pisicuță” cu tocuri mici, potriviti pentru toată ziua
 • Pantofii cu tocurile de 5 cm care sunt considerați decenți și pot fi purtați la muncă
 • Pantofii cu tocurile peste 5 cm care sunt mai degrabă potriviți pentru activitățile din weekend
 • Pantofii cu tocurile de 10 cm care sunt mai puțin confortabili și mult mai greu de purtat, sunt recomandați doar pentru ocaziile speciale în care nu ai prea mult timp de petrecut în picioare.
 • Exersează de acasă

Practică mersul pe tocuri acasă, înainte de a ieși în oraș cu tocurile. Majoritatea magazinelor acceptă returnarea pantofilor dacă nu au fost purtați afară, așa că cel mai bine e să le porți în jurul casei cât de mult, pentru câteva ore chiar. Unii pantofi pot părea confortabili la început, însă după o oră de purtat, se poate dovedi contrariul.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]