Cum să economisești la software-ul antivirus, reușind să-ți protejezi la maxim dispozitivul

Virușii, trojenii și celelalte amenințări cibernetice au devenit niște pericole pe care unii dintre utilizatori sunt dispuși să le accepte, bazându-se pe soluțiile standard impuse de sistemele de operare ale dispozitivelor pe care le folosesc. Pe o piață în care există peste 11,150 de amenințări la nivel global, lipsa unei soluții anti-virus echivalează cu asumarea faptului că te expui în mod voluntar acestor pericole.

Numai în 2018 au fost peste 10,52 de miliarde de atacuri cibernetice de tip malware la nivel global. În astfel de condiții cum preferi să-ți aperi dispozitivele conectate la internet: cu soluții gratuite sau folosind opțiuni avansate, dar pentru care trebuie să plătești?

Anti-virus gratuit versus plătit, dar la preț redus – care este alegerea utilizatorului inteligent?

Există o mulțime de variante de protejare a dispozitivelor (PC/mobile) care sunt furnizate în mod gratuit pe piață. De exemplu, Avira (5,1% din segmentul de protecție anti-virus la nivel internațional), Bitdefender (8,52%) sau Eset (11, 52%) sunt versiuni gratis pentru cei care le descarcă. Numai că, orice variantă gratuită de anti-virus este limitată ca nivel de protecție, dar și ca perioadă de protejare și securizare a dispozitivului.

Utilizatorii au la dispoziție și variantele premium ale acestor programe sau ale altor anti-viruși mult mai bine cotați pe piață. De exemplu, Avast (17,04% din segmentul anti-virus) sau Malewarebytes Corporation (13,34% din piață), care propun soluții de top pentru securizarea dispozitivelor. Numai că, dacă ești un utilizator orientat către economisire, nu sunt și cele mai ieftine opțiuni pe care le ai la îndemână.

Optează pentru soluțiile anti-virus care combină funcționalitățile ambelor categorii (ieftine, dar bune), așa cum este Kaspersky. Preț accesibil, nivel ridicat de protecție și gamă variată de tipuri de amenințări care sunt blocate și îndepărtate. În plus, poți să economisești și mai mult dacă alegi să protejezi un număr mai ridicat de dispozitive și pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Antivirusul – alegerea celui mai accesibil program cu funcții de protecție peste medie!

Cea mai bună opțiune este să optezi pentru un anti-virus cu protecție simultană pentru mai multe dispozitive și sisteme de operare diferite. De exemplu, Norton îți oferă posibilitatea protejării multiple atât pentru PC, cât și pentru tabletă și mobil. Iar reducerea poate fi și mai mare dacă optezi pentru extinderea intervalului de securizare a dispozitivelor. Un astfel de antivirus trebuie să îți ofere:

  • Acoperirea unei game variate de amenințări cibernetice;
  • Posibilitatea de upgrade la o aplicație superioară fără costuri suplimentare;
  • Perioadă de încercare a serviciului fără costuri;
  • Garanție de returnare a banilor în cazul în care programul nu-și dovedește eficiența.

Nu îți lăsa dispozitivele neprotejate, pentru că virușii amenință în egală măsură desktopurile, cât și sistemele de operare mobile (de exemplu, 98,05% din amenințările maleware sunt la adresa sistemului Android). Securizează-ți dispozitivele profitând de cupoanele cu reduceri de pe site-urile cu discount-uri, așa cum este Promocodius, având în același timp grijă și de bugetul tău!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5