Cum plătești o datorie mai repede

Atunci când trăiești de la salariu la salariu este foarte greu să supraviețuiești, în special dacă ai mai multe rate la bănci. Și de multe ori ajungi la sfârșitul lunii și observi că nu ai investit deloc în tine și nici nu ai reușit să plătești mai nimic din datoria mare.  Astfel, este foarte greu să nu te simți frustrat și să ai impresia că nu vei ajunge niciodată la liman. Totuși, există modalități de a plăti mai repede un credit sau măcar de acoperi datoria de cardul de credit. Cea mai ușoară este să refinanțezi cu un împrumut de la heti24.fi. Dar pe lângă refinanțare, mai trebuie să faci câteva schimbări.

În primul rând trebuie să vezi cât de mult datorezi și care sunt creditele cu dobânda cea mai mare. Astfel, vei putea prioritiza ce credit vei plăti mai întâi. Ideal ar fi să încerci să plătești prima dată datoria de cardul de credit sau de cumpărături deoarece acestea au dobânzi foarte mari. De altfel, este mult mai greu să rambursezi anticipat un credit care l-ai făcut pe 30 ani, chiar dacă rata este mică decât cea de la un credit mai mic. Prin urmare, ar trebui să ataci întâi creditele mici și să le lași la final pe cele substanțiale.

O altă variantă de a plăti în avans datoriile este să plătești anticipat câte puțin din toate. Trebuie să calculezi ce procent din salariu dai în fiecare lună băncilor pentru rate. Teoretic, nicio bancă nu te îndatorează mai mult de 30%. Însă, dacă aduni și datoria de la cardul de credit, există posibilitatea să depășești acest procent. Astfel, ar trebui să vezi cât de mult îți permiți să scazi din bugetul lunar pentru a plăti mai mult la rate. Cu alte cuvinte, ar trebui să dai înapoi câte puți în plus față de rata lunară. Chiar dacă această metodă sună bine în teorie, dar dacă salariul tău nu este foarte mare, iar datoriile însumează mai mult de 30% din salariu atunci îți va fi foarte greu să te descurci.

Indiferent de ce metodă de plată anticipată alegi, trebuie să îți modifici bugetul sau chiar să îți impui unul. Dacă nu încerci să economisești, nu vei reuși să plătești nimic. Un buget presupune să împarți banii câștigați în categorii în funcție de nevoi. Odată ce ai indexat toate lucrurile de care ai nevoie în fiecare lună, de la mâncare până la facturi vezi dacă poți face schimbări în așa fel încât să îți rămână niște bani pe care să îi dai apoi anticipat pe ratele la credit.

Totuși, ar trebui să te asiguri că nu plătești cele mai mari dobânzi de pe piață. Poți intra pe cel mai bun (parhaat) site de comparație a împrumuturilor pentru a vedea diferențele între tipul de credit pe care îl ai tu și altele de pe piață. Dacă ești în situația în care ai dobânda prea mare, atunci ar trebui să refinanțezi. Chiar dacă extinzi creditul pe o perioadă mai lungă sau pur și simplu restitui un credit în favoarea altuia, vei plăti o rată lunară mai mică, ceea ce înseamnă că îl vei putea plăti mai repede.

Comentarii

03/11/17 10:23
Comentariu

Da... da. Faceti-va conturi prin banci, ca imediat ce aveti o datorie la stat, daca n-o platiti, automat ANAF-ul intra in contul tau si vrei tu si ba si-ti blocheaza orice venit si ramai dramboiet si dand din buze ...

03/11/17 13:29
prof. Vasile G.

"Cine nu e dator e bogat"- glăsuieşte cu sagacitate un proverb italian. Să fim propriii noştri bancheri, învăţându-ne să economisim.

04/11/17 11:11
Comentariu

Exact , domnule profesor...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5