Cum a fost la HR Summit Iași, ediția 2017

În 4 și 5 octombrie 2017 a avut loc la Iași Conferința de Resurse Umane HR Summit. În cadrul acesteia speakeri naționali și internaționali au abordat tematica „SuperHeroes have landed în Iași!” susținând prezentări și workshop-uri interactive, cu conținut informațional calitativ și cifre care subliniază realitatea din HR-ul românesc și la nivel global. Speakerii conferinței, în calitatea lor de super eroi, au împărtășit cu publicul ieșean sfaturi și experiențe utile care au răspuns curiozităților.

Engagement is part of every leader’s and manager’s “day job”

Cum să construiți un sistem personalizat de managementul performanței bazat pe performerii dumneavoastră de top este prezentarea pe care Doru Dima, CEO Great People Inside a susținut-o la HR Summit Iași. Acesta a arătat care sunt aspectele prin intermediul cărora putem schimba designul organizațional, având ca scop îmbunătățirea managementului performanței. 46% dintre angajați, la nivel global, susțin că un element important în creșterea angajamentului și a performanței este reprezentat de compensațiile corecte și competitive, conform unui studiu realizat de Gallup. Oportunitatea de a fi promovat, liderii care setează direcții clare, transparanța în domeniul salarial, informarea despre direcția în carieră, mai multe opțiuni de muncă flexibile, joacă un rol important în menținerea angajaților în companii, cât și în menținerea angajamentului acestora și sporirea performanței.

În leadership este despre aliniere și creativitate

Monica Eugeniu, Managing Director, ‘learning about’®,  a demonstrat comunității de HR din Iași că leadershipul, atât de necesar în companii, nu mai este o componentă rigidă și care ține doar de management. Ca într-o orchestră, Monica a pus în practică un exercițiu interactiv care a arătat că atâta timp cât există dedicare, concentrare și dorința de a asculta, există și puterea de a conduce o mulțime diversă de oameni.

Gestionarea hărțuirii  la locul de muncă, mobilitatea forței de muncă, detașări și delegații – aspecte legale

Andreea Suciu, Head of Employment, Noerr, a pus pe agenda HR-ilor un subiect față de care există interpretări multiple: hărțuirea la locul de muncă. Ce reprezintă hărțuirea, care sunt comportamentele specifice unei astfel de situații, care este diferența dintre hărţuire şi discriminare (din punct de vedere al genului, al nivelului salarial sau al rasei) cui se poate adresa salariatul hărţuit, dar și cum poate fi prevenită hărţuirea la locul de muncă.

Elena Antoneac, Manager operatiuni, GMS-T Nestlers Group a abordat subiectul mobilității forței de muncă, iar în sesiunea plenară aceasta ne-a vorbit despre aspecte legale importante ale detașării în Uniunea Europeană. Aceasta susține că în anul 2017, au fost aprobate 700 de autorizații de muncă pentru persoanele detașate.  Totodată, Elena afirmă că mobilitatea globală tradițională (pe termen lung, contract local) este în scădere, datorită mai multor factori, printre care avansul tehnologic rapid, dar și a constrângerilor locale sau regionale. „Orice fel de muncă prestată în afara teritoriului României, fără respectarea cadrului legal, este considerată muncă la negru. Este momentul să luam în serios mobilitatea forței de muncă, să conștientizăm că angajații internaționali aduc valoare României și să renunțăm la ideea că oricum nu ne prinde.“

Despre millennials, performance management și feedback

În cadrul sesiunii plenare Monica Soare, Managing Partner & Senior Consultant, Artwin Consulting, ne-a vorbit despre noua generație și aspirațiile pe care aceasta le pretinde în căutarea unui loc de muncă potrivit. Astfel, noua generație consideră că beneficiile salariale, siguranța locului de muncă si posibilitatea de a promova sunt  sunt 3 cele mai importante criterii de alegere a unui job, conform studiului realizat de Artwin. Cu toate acestea, conform aceluiași studiu, 35% din participanții la studiu, reprezentând noua generație, urmăresc să rămână la noul angajator între 6 luni și un an, 63% aspirând spre construirea si conducerea propriei afaceri.

Performance managementul este suținut de feed-back, milenialii preferând să primească feed-back lunar de la managerii lor”, declară Cătălin Constantin, Head of HR, SCC. Cum reacționează angajații la feedback atunci când sunt criticați sau atunci când sunt apreciați? Conform cercetărilor științifice „același răspuns neuronal care ne induce senzația de foame sau cea de frică și apărare este stimulat și de percepția noastra asupra felului în care ceilalți se comportă cu noi”, astfel că felul în care primim feedback afectează într-o oarecare măsură nivelul personal de performance management.

HR Summit este singura comunitate reală de resurse umane din Iași, iar mediul de discuție util și  diverstitatea opiniilor sunt prețuite, susține Cătălin. Tocmai de aceea, HR Summit revine în anul 2018, de această data la Cluj-Napoca cu o ediție axată pe nevoi și direcții strategice ale mediului de afaceri.

Ediția HR Summit Iași a fost susținută de: Great People Inside, Nestlers Group, Ford, Noerr, Ritmas, Artwin, Hart Consulting, Edenred, Train2Perform, Kommio, Gentlab, Thomas România, Creștem Oameni, Upside Down.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5