Cuiul lui Pepelea

La ordinea zilei: Chiar dacă „proverbialul” CALM, miroase de la o poştă a leneşag, englezii  au  spus  „EXIT” unei, mult  prea  evidente  PUTUROŞENII  birocratice  comunitare, ce o  parazitează pe  vetusta madamă  UE !

 

Epigrame şi catrene

 – „destrămate” de birocratica  ...  lene -

Europa ... Europa

Să-i tot dai dar să nu ceri,
Până când te duce popa ...
S-o iubeşti şi să nu speri ...
Asta-mi este ... Europa!

Eugen Coţa

Fatalitate

Sfidând şi est, dar şi apus,
În Europa cea bătrână,
Românii stau cu fruntea sus
Dar cu genunchii în ţărână.

Gheorghe Suciu

"Bloc" ... european

În Europa mansardată,
În "Blocu"-acela ce-l ţintim,
Intra-vom noi, oricum, odată:
Dar nu ştiu cum o să ... ieşim!

Ioan Crăciun Petrişan

România ...  în călduri

Fac o constatare sumbră
Despre Europa mare
Toată-i întrun con de umbră ...
Doar la noi ce mai e soare!...

Gheorghe Gurău

Uniunea Europeană

Spun vorbă proastă, că-s bătrân,
Ca Ruşii-n vremile atroce,
Alţi fraţi mai mari ne strâng la sân
Să ne sufoce!

Ioan Pop

După integrarea în Uniunea Europeană

Romanul prost s-a integrat
În UE, pentru bunăstare,
Dar e sărac şi-ncovoiat
De când resurse nu mai are!

Mihai Enachi

Părerea unui tip din administraţie despre fondurile europene

Despre fondurile-acele,
Zise-un domn mai rubicond,
De nu pot să iau din ele,
Păi, atunci mă doare-n fond.

Dan Norea

"Generozitate"

Din mândrie sau prostie,
Tot ce-aruncă Europa
Noi primim cu bucurie
Şi le proslăvim cu popa.

Victor Becheanu

Mirajul Europei

În Spania visez să mă găsesc,
Ca să înalţ castele milenare,
Şi morile celebre să-nvârtesc
Cu vântul care bate-n buzunare.

Mihai Frunză

Epitaf

Pe lespedea unui curtenitor

Stimată doamnă, te conjur,
Opreşte-te puţin din cale!
Te rog mă crede, pot să jur,
Sunt la picioarele matale!

Petre Cioclu

 

Dincolo de orice ...GLUME, ia vedeți ce  zice  ...   ŢUICA DE PRUNE, versus  ...STATINE ( recte medicamentele pt. colesterol)

Am aflat  cu bucurie  de la americani (sursă sigură),  că atunci când o fabric sunt FARMACIST,  când o recomand sunt DOCTOR şi când o beau sunt PACIENT !!!  Ţuică de prună contra STATINE. BUN !!! Daca o fi adevarat, ... hai noroc !! Ca să vezi . Si să crezi ! Ţuica de  prune i-a dat pe spate pe cercetătorii americani. Ţuica noastră i-a lăsat cu gura căscată pe cercetătorii americani, care au constatat că băutura cea mai populară în rândul românilor este un adevărat  medicament. Un studiu realizat recent în SUA relevă că, în cantităti moderate, populara Ţuică de prună poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului şi bilei. Studiile biochimistilor americani confirmă o dată în plus că bunicii noştri nu greseau deloc atunci când alungau bolile cu leacuri în care „picurau” si traditionala băutură. Consumată cu  moderatie - nu mai mult de 30 de ml pe zi - poate combate cu succes bolile de inimă, de stomac si problemele la bilă. Cercetătorii  americani au descoperit secretul unor vindecări miraculoase: o enzimă prezentă în cactusul Karroll viridis enoae se găseste în cantități de opt ori mai  mari în țuica de prune. Această substanță  are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe artere şi este  prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol  în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.
Consumul zilnic a 30 de ml de Ţuică de prună poate substitui cu succes acest tratament, la un preț mult mai mic si un efort mult mai placut. În țuică, se mai  găsesc şase tipuri de substanțe care hrănesc celulele roşii ale sângelui şi care cresc cu 120% viteza de  producere a hemoglobinei. Un alt beneficiu pe care îl aduce  țuica slabă organismului este reglarea funcțiilor  hepatice, grație conținutului de vitamine A, B, C, D1 şi  D2, nedegradabile termic şi uşor de asimilat. Băutura se  recomandă în dischinzeii biliare, disfuncții ale  ficatului provocate de o slabă irigare cu sânge a acestuia  sau chiar constipație. Pentru efecte maxime, tuica este indicată ca  aperitiv cu 10-15 minute înainte de servirea mesei de prânz, pentru că favorizează absorbtia substanţelor hrănitoare din alimente. În acest caz, nu mai trebuie consumate alte băuturi alcoolice la  masă.

 

Bancurile ediției

Regimuri de slabit - numai pentru cei cu simtul umorului dezvoltat

Bine aţi venit la Clinica de nutriție non invazivă cu post operatoriu şi post neoperatoriu „Profesor doctor Aurelian Batoză.- Sunt directorul clinicii, puteți să-mi spuneți domnul doctor sau domnul profesor sau domnul Aurelian Batoză, cum doriţi. Regimurile recomandate de slăbire, sau diete, cum le numim pentru pacienți ca să ne dublăm onorariul, sunt patru: regimul Iliescu, regimul Constantinescu, regimul Băsescu şi regimul Johannis. Toate aceste regimuri sunt diferite, dar duc la acelaşi rezultat pentru pacient, slăbirea accelerată a întregului organism. În cazul în care numele regimurilor v-ar induce în eroare, vă asigur că nu este nici un amestec al politicului în Sănătate. În România, prin tradiție, politicul nu se amestecă decât în Justiţie. În Sănătate nu se amestecă, nici ministrul Sănătăţii, pentru că şi-ar prinde urechile la ce probleme grave sunt. Să analizăm calitățile şi defectele acestor diete, pe rând, cu mențiunea că, grija şi atenția noastră nu e îndreptată niciodată spre pacient, ci numai spre slăbirea lui:

1.Regimul Iliescu este bazat pe o alimentaţie săracă în alimente şi cinstită în aparenţă. Doctorul mănâncă şi pacientul se uită la el cum mănâncă. Pacientul e foarte mulţumit că participă la decizia doctorului. Nu s-ar lăsa de regimul ăsta pentru nimic în lume. Mulți români țin inconştient acest regim şi acum.

2. Regimul Constantinescu este un pic mai complicat. Nu numai că alimentația este săracă, dar şi alimentele se potrivesc între ele, ca varza cu capra . În apă, în mâncare, în somn, în sex, în relaxarea psihică, în toate se bagă varză. Iar doctorul se schimbă continuu la capul pacientului ca să-i facă şi creierii varză .

3. Regimul Băsescu se bazează pe principiul “unde bei şi unde crapă caloria”. E un regim axat pe scăderea cu 25 la sută a aportului de alimente, care în schimb au TVA-ul mărit la 24 la sută. Principalul factor de slăbire e scandalul, care-l face pe pacient să-şi ia câmpii, ceea ce implică o fugă continuă şi dezordonată care-l arde la calorii şi mai ales, la buzunar.

4. Regimul Johannis, sau silent Ernährung, sau dieta mută, e un regim de slăbire bazat pe angoasarea psihică a pacientului. Acesta se întreabă tot timpul ce se întâmplă, dacă are sau nu ce mânca, dacă mănâncă sau nu mănâncă şi de ce a ales acest regim în locul regimului Ponta, care  i se pare identic. Pacientul primeşte hrană puțină, şi numai virtuală, pe Facebook.

Oricare ar fi dieta aleasă de pacientul român, ea nu este asistată nici de sora medicală, nici de computer, ci de preot. Spre deosebire de pacientul englez, care moare mereu la final, pacientul român, osul dracului, leşină numai şi trebuie scos la aer, să-şi revină. El suportă foarte bine tratamentul, cu condiția ca afară să nu fie vânt care să-l ia pe sus. În caz de ploaie, pacientul scos afară la aer se îmbibă cu apă şi pericolul ca să-l ia vântul scade.

Orice regim de slăbire este ales: Iliescu, Constantinescu, Băsescu sau Johannis, acestea nu trebuie combinate, deoarece deprimă subiectul, din cauza tristei moşteniri care se transmite de la un regim la altul. Întreruperea regimului se face la decizia asistentului sanitar, nu a doctorului, deoarece trebuie să hotărască şi asistenții ceva, altfel fac grevă şi rămân doctorii singuri cu pacienții şi nu se descurcă.

Externarea se face într-una din situațiile următoare:Fie fotografia pacientului nu mai poate fi deosebită de radiografia lui. Fie pacientul este incapabil din cauza slăbiciunii fizice, să extragă din portofel, de două ori pe zi, câte o hârtie de o sută de lei, pe care s-o dea doctorului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]