Cu deşeurile, în instanţă!

După ce a fost contestată de trei ori - în iulie, septembrie şi octombrie – licitaţia care a desemnat operatorul de salubritate care va colecta deşeurile din judeţul Bistriţa-Năsăud a ajuns în instanţă.

În fapt, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud este citată în două procese, la Curtea de Apel Cluj, în litigii privind achiziţiile publice, termenele fiind prevăzute pentru 4, respectiv 8 noiembrie.

„În 19.06.2013, în urma licitaţiei a fost declarat câştigător SC Vitalia Servicii pentru Mediu S.A. în asociere cu SC Brantner Servicii Ecologice S.A. şi SC Floricon Salub SRL. S-au depus trei contestaţii. În data de 22 octomnrie, Curtea deApel Cluj a aemis o citaţie către ADI deşeuri prin care autoritatea contractantă, în calitate d eintimat, este chemată în instanţă în data de 4 noiembrie şi SC Polaris M Holding SRL – lider al asocierii SC Polaris M Holdong SRL şi SC Urbana SA, în calitate de petent ofertant”, precizează purtătorul de cuvânt al CJ BN, Bogdan Ivan.

Într-un alt dosar, sunt contestate deciziile Consilliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor nr.3336/367C9/3603, 3614, 3648 din 18 septembrie, de către SC Financiar Urban SRL, intimaţi fiind ADI deşeuri BN şi asocierea de firme al cărui lider este Polaris. Contestaţiile pleacă de la preţul foarte mic pe care l-a ofertat câştigătorul.

Când toată căile de atac se vor epuiza, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud va semna un contract pe o perioadă de 96 luni (8 ani) cu un operator de salubritate care va gestiona tot ce înseamnă precolectare, colectare, transport şi transfer al deşeurilor provenite de la populaţie, instituţii publice şi firme din judeţul nostru.

În schimb, operatorul care-şi va adjudeca acest contract va plăti o redevenţă. Valoare estimată a acestui contract este de 220.696.217,52 lei (fără TVA), în timp ce valoare anuală este estimată la 27.587.027,19 lei. În ceea ce priveşte valoarea anuală a redevenţei, aceasta reprezintă 7 % din valoarea anuală a contractului dar nu mai puţin de 1.900.000 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5