Cristina Iurişniţi (USR): Legea pensiilor propusă de Dragnea, o nouă înșelătorie marca PSD-ALDE

Declaraţie politică

Legea pensiilor invocată de președintele PSD, Liviu Dragnea, este o nouă minciună menită să amăgească cetățenii.
Acest lucru este dovedit chiar de faptele coaliției PSD-ALDE din ultima sesiune parlamentară și cea extraordinară, când au votat pensii speciale pentru Avocatul Poporului, membrii Curții Constituționale, toți primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene din 1992 până astăzi.

USR a depus un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale și de limitare a pensiilor de serviciu, în cazul magistraților și a personalului militar, și a votat împotriva înființării de noi pensii speciale propusă și adoptată de coaliția PSD-ALDE. Liviu Dragnea dă dovadă de cinism când vorbește despre inechități și contributivitate, PSD fiind autorul moral al privilegiilor din sistemul de pensii care-i nedreptățesc pe românii ce au muncit și au cotizat o viață întreagă.
Afirmația președintelui PSD potrivit căreia toate pensiile vor crește este complet falsă. Punctul de pensie este stabilit de Guvern și nu prin lege adoptată de Parlament.
USR transmite că România are nevoie de un sistem de pensii echitabil și solid. Ca să fie echitabil trebuie eliminate pensiile speciale, ca să fie solid, trebuie păstrat pilonul II.
Orice alte declarații ale coaliției PSD-ALDE sunt afirmații populiste neconforme cu realitatea și nevoile reale ale cetățenilor.

Comentarii

28/07/18 12:12
comentator

CLASIFICAREA PENSIILOR.

Pentru lamurirea indivizilor care "stiu totul", doresc sa facem urmatorele precizari cu privire la pensii.
Pensiile se impart in:
a) pensii din sistemul public de pensii;
b) pensii de serviciu:
b1) pensii speciale;
b2) pensiile judecatorilor si procurorilor militari;
b3) pensiile militare de stat.
CLASIFICAREA PENSIILOR DE SERVICIU
b) Pensii de serviciu reprezinta genul proxim pentru pensii speciale, pensiile judecatorilor si procurorilor militari si pensiile militare de stat. Pensiile de serviciu sunt pensii care:
- se acorda prin lege;
- se acorda dupa exercitarea unui anumit numar de ani in profesia respectiva.
b1) Pensii speciale: 1) genul proxim - sunt pensii de serviciu;
2) diferenta specifica, ceea ce le deosebeste de celelalte pensii de serviciu:
- sunt reglementate atat de Legea privind sistemul public de pensii (Nr. 263, respectiv Nr. 19/2000, care a fost abrogata) cat
- si de Legi speciale pentru fiecare domeniu in care se acorda
. Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor;
. Ordonanta de urgenta a Guvernului Nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular,
. Legea nr. 567 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, .
. Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor,
. Legea nr. 7/2006 peivind statutul functionarului public parlamentar,
. Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania,
. Legea nr. 94/1992 privind organizarea si fuctionarea Curtii de Conturi
etc.).
- sunt finantate atat din bugetul bugetul asigurarilor sociale de stat cat si din bugetul de stat ;
- sunt aparute dupa anul 1992, deci sunt legi recente fara un istoric deosebit.
b2) Pensiile judecatorilor si procurorilor militari:
1) genul proxim - sunt pensii de serviciu;
2) diferenta specifica, ceea ce le deosebeste de celelalte pensii de serviciu:
- sunt reglementate atat de Legea Nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat cat
-si de Legea speciala pentru domeniul justitiei
- Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor;
- sunt finantate din bugetul de stat (si probabil se achita prin Casa secoriala de pensii a M.Ap.N., ceea ce a facut ca multi sa le considere pensii militare de stat fara sa tina cont de definitia si caracteristicile lor;
- sunt aparute dupa anul 2004 - o data cu aparitia pensiilor speciale ale judecatorilor si procurorilor civili, deci sunt legi recente fara un istoric deosebit.
b3) Pensiile militare de stat: 1) genul proxim - sunt pensii de serviciu
2) diferenta specifica, ceea ce le deosebeste de celelalte pensii de serviciu:
- sunt reglementate de o singura lege - Legea Nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;
- sunt finantate doar din bugetul de stat prin ministerele care le acorda;
- sunt aparute inca din 1830 avand un istoric demn de luat in seama.

-Pensiile speciale sunt acele pensii de serviciu care se acorda in baza Legii privind sistemul public de pensii si a Legii speciale fiecarui domeniu in care se acorda aceste pensii, sunt finantate din bugetul asigurarilor sociale de stat cat si din bugetul de stat si aparute incepand cu anul 1992.
-Pensiile judecatorilor si procurorilor militari sunt acele pensii de serviciu care se acorda in baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat cat si a Legii speciale pentru domeniul justitiei - Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, sunt finantate din bugetul de stat si sunt aparute incepand cu anul 2004.
-Pensiile militare de stat sunt acele pensii de serviciu care se acorda numai in baza Legea Nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat sunt finantate din bugetul de stat si aparute incepand cu anul 1830, o data cu introducerea Regulamentelor Organice.

CONCLUZIE:
1. Pensiile militare de stat nu sunt pensii speciale, ci pensii de serviciu;
2. Pensiile judecatorilor si procurorilor militari nu sunt pensii militare de stat ci pensii speciale, dupa modul cum sunt calculate.
A NU SE CONFUNDA PENSIILE JUDECATORILOR SI PROCURORILOR MILITARI CU PENSIILE MILITARE DE STAT.
Cand se fac calcule referitoare la pensia militara de stat medie consider ca trebuie sa nu se mai includa in cadrul pensiilor militare de stat pensiile judecatorilor si procurorilor militari.
De ce nu sunt luate si analizate fiecare dintre pensiile speciale si celelalte pensii care au cuantumuri astronomice si sa se determine modul cum au ajuns la acele valori si sa se stabileasca masuri ca pe viitor astfel de anomalii sa nu se mai repete?
Consider ca reprezentantii M.Ap.N. trebuie sa iasa in mass media si sa lamureasca statutul pensiilor militare de stat si poate in acest fel sa inceteze cu atacurile la adresa militarilor si a pensionarilor militari.
Pentru Bistritanews.ro
Colonel in retragere Coltescu D. Victor .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5