Coşbuc 100. Elevii Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” l-au omagiat pe marele poet

prof. Simona Lolici

Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistriţa l-a readus în actualitate pe poetul George Coşbuc, la un secol de la trecerea acestuia spre poarta veşniciei, în cadrul unui moment inclus în proiectul „Coşbuc 100”.

         Semnificaţiile zilei de 9 mai – Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al II-lea război mondial -  dar şi personalitatea marelui poet şi opera acestuia au fost prezentate de directorul Mihai Cosma, prof. de istorie Marius Pop, prof. de limba română Cristiana Hâruţă. 

Elevii Valentin Hădărău, Claudiu Handrea şi Daria Pop au recitat din poezia marelui clasic, în timp ce Alida Tiniş, Raul Olah-Arpăştean şi Isabel Moldovan au fost protagoniştii unui moment multilingv,  poezia „La Paşti” fiind audiată în limbile română, engleză şi germană.

         Corul „Aripi de lumină”, condus de prof. Mihaela Gherasim, a interpretat cântecul „La oglindă”, pe versurile lui George Coşbuc. Pe muzica Odei Bucuriei, elevilor le-a fost distribuită broşura „Sunt suflet în sufletul neamului meu” , realizată de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

         Consilierul educativ Simona Lolici, dir.adj. Marinela Săsărman, învăţătoarele Anca Drăgan şi Aurora Rus, dar şi prof. de educaţie fizică Ana Szabo sunt cei care au concurat la organizarea acestui eveniment.

Comentarii

09/05/18 21:53
Maria Pop

Care brosuri, acestea au fost distribuite elevilor cu mult timp inainte de eveniment. Erau clase întregi care nici nu le aveau la careu.
Care a fost contribuția lăudabilă a celor două învătătoare, pare că în ultima vreme cele două conduc această scoală și o fac destul de prost.
Din păcate așa a ajuns această scoală in picaj clar, din cauza superficialitătii, a dezinteresului directorilor care au fost interesați doar de ei, a scapat scoala de D-l Muresan și a dat peste acest DOMN Cosma, care nu face nimic concret și cu finalitate, deviza acestui domn este"Lasă că merge și așa, doar bine-i" dacă s-ar fi dus domnul la concursul de directori poate ar mai fi invătat câte ceva despre cum trebuie să managerieze o scoală, că funcția îi place și mai ales când încasează salariul consistent. Pot număra pe degetele de la o mână oamenii care-și fac treaba cu adevărat, în fața cărora oricând îmi pot scoate pălăria și pot spune așa DA.
O mamă supărată pe această scoală

11/05/18 14:10
ANDREEA

Stimată doamnă Pop,
Sunt o simplă angajată a Școlii Gimnaziale Lucian Blaga, un om din interiorul colectivului de profesori.Cuvintele dumneavoastră m-au întristat. E bine și constructiv să aveți reacții în calitate de părinte și să vă manifestați interesul în activitățile extrașcolare ale școlii noastre însă țin să vă informez că activitatea a fost foarte bine organizată având în vedere timpul pe care ni l-am alocat acestui eveniment și dorinței cadrelor didactice de a nu pierde din orele de predare.
Cu privire la evaluarea școlii țin să vă anunț că profesorii care își desfășoară activitatea aici sunt dintre cei mai buni. Iar aceste informații sunt fundamentate de rezultatele dânșilor la nivel profesional și rezultatele ulterioare ale elevilor.
În ceea ce priveste superficialitatea vă garantez -fiind un om din interiorul instituției - că nu o întâlnim decât în atitudinea față de școală a unor elevi și părinți însă lucrăm la atitudinea lor și sperăm să ajungem pe drumul dorit.
În ceea ce le privește pe cele două doamne învățătoare sunt extrem de competente în activitatea de la clasă iar numărul părinților care optează pentru dânsele la înscrieri e foarte mare raportat numărului de elevi înscriși. Să fie oare datorită faptului că părinții care au avut norocul să aibă elevii înscriși la dânsele le-au recomandat datorită seriozității și calității actului educativ?...Eu personal asta cred.
Cu privire la domnul director eu personal cred ca putem judeca un om după abilitatea noastră de a înțelege ce facem concret și cu finalitate. Vă asigur că e un om cu abilități sociale și manageriale care face tot ce ține de dânsul pentru ca sarcina noastră a celorlalți profesori să își atingă scopul profesional.
În incheiere vă multumesc totuși că vă declarați satisfăcută de unii profesori și v-aș sugera să aveți mai multă încredere în noi profesorii iar dacă nivelul așteptărilor în anumite privințe nu vă e satisfăcut să vă gândiți de două ori înainte de a emite judecăți de valoare cu privire la persoane și să încercați să vă gândiți la cum ne puteți ajuta să vă facem mai fericită și satisfăcută de școală ca instituție și de performanțele copiilor domneavoastră.

11/05/18 22:35
stefan

Doamna Andreea,
este bine să luati apărarea acestei școli, doar activați aici, dar era cel mai bine
dacă cele spuse de dumneavoastră erau încărcate și de adevăr.
Și eu cunosc problemele acestei școli, am avut copil în această școală, am copil- elev într-o clasă la gimnaziu ,și pe deasupra mai sunt și reprezentantul părinților clasei.
D-na Pop nu a contestat abilitățile doamnelor învățătoare, ci s-a referit strict la activitatea din data de 9 mai, da, a fost bine organizată doar a avut un scenariu trimis de către ISJ, a fost dat și-n presa locală, cum de nu știți acest lucru. Doamna Andreea, aceasta nu a fost o activitate extrașcolară, din câte cunosc eu aceste activități au loc după programul de școală.
În privința evaluării școlii, oare toți profesorii își fac datoria față de elevi și faț
ă de actul educațional?
Dacă este așa cum spuneți dvs., atunci de ce copilul meu a venit acasă de nenumărate ori fără a face lb.germană, lb.romănă și chiar matematică, spunându-mi de fiecare dată că au fost la oră alți profesori.
În legătură cu Dl. director a avut dreptate Dna. Pop din câte cunosc și eu nu are concursul de directori promovat .Dar poate ne explică dumnealui cum recuperează copilul meu și alți elevi ca el, lecțiile pierdute, sau poate nu le recuperează fac 3în1.
Ca să nu mai vorbim de întălnirile cu părinții, nu au fost decît 2 sau3 într-un an școlar.
În încheiere și eu vă rog frumos altădată cînd mai luați apărarea acestei școli să o faceți pe lucruri concrete și adevărate.

11/05/18 22:45
părinte

Doamna Andreea, care rezultate?
La lb.română sau poate la matematică?
Să mai încercăm , la chimie, oare la fizică?
Doamnă, nu trăiți în realitate, apărare luați la școală dar nu vedeți că -i pe ducă. Am citit în ziar că mai intră și la reabilitare.

12/05/18 20:54
Andrei

Bună seara, dragi părinti.
În calitate de părinte al unui copil din această scoală, nu mi se pare nici corect și nici normal ceea ce ați afirmat. Școala gimnazială ''Lucian Blaga'' a avut și are în continuare multe rezultate bune și foarte bune la olimpiade și concursuri. Sunt elevi care s-au calificat chiar la etapa natională. Meritul este atât al copiilor, cât și al profesorilor care i-au îndrumat. Puteți să intrați în scoală și la parter și puteți vedea rezultatele din anii precedenți, iar pentru rezultatele obținute în acest an puteți căuta rezultatele pe site-ul inspectoratului școlar. Nu cred că este așa de greu , nu? Și în legătură cu profesorii care absentează, fiul meu nu mi s-a plâns niciodată că profesorii ar lipsi de la oră și chiar dacă au lipsit, a fost cu un motiv întemeiat. În orice școală sau instituție, oriunde ți-ai desfășura activitatea se întâmplă uneori acest lucru. Sunt contrariat de afirmațiile dumneavoastră. Eu, ca părinte, dacă aș fi atât de dezamăgit de această școală și de cadrele didactice care profesează aici, nu mi-aș fi înscris și al doilea copil tot la aceeași școală.

12/05/18 22:04
profesor

Doamna Andreea, 9 profesori pentru 6 poezii si un
cantec si restul a cantat banda.
Vai de mine, cu asta ne laudam unde sunt performantele.

12/05/18 22:39
rasunetul

Va rugam sa va semnati cu numele intreg, altfel in spatele anonimatului puteti spune fiecare ce doriti! Cine are ceva de afirmat sa isi dea si numele, altfel nu este deontologic sa lasam comentariile, sau va punem ip-ul de la calculator. Ziarul nu este un loc prin care sa apara fel si fel de injurii. Va multumim pentru intelegere !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5