Corpul de liceu al CN „Liviu Rebreanu” va fi reabilitat cu fonduri guvernamentale, de CNI. Vicepremierul Suciu: Era datoria noastră, e unul din simbolurile Bistriţei

Vicepremierul Daniel Suciu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost găsite soluţiile juridice şi financiare pentru reabilitarea corpului de liceu al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa.
„Era o datorie a noastră, a tuturor, ca acest lucru să se întâmple. Liceul „Liviu Rebreanu” va fi reabilitat, corpul A, de către Compania Naţională de Investiţii. După modelul Sălii Polivalente – care a fost aprobată joi în şedinţa de Guvern -, acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Liceul „Liviu Rebreanu”, urmează să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Felicitări doamna director Susana Gălăţan, felicitări doamna Borsos, felicitări domnule viceprimar Niculae pentru că nu v-aţi lăsat angrenaţi în discuţii publice, ci aţi venit, ne-am pus la masă şi am găsit soluţia ca „Liviu Rebreanu”, unul dintre simbolurile Bistriţei să fie aşa cum merită”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu.
Potrivit acestuia, în maximum trei săptămâni vor fi aprobaţi prin şedinţe de guvern indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, urmând ca ulterior să fie lansată pe SICAP procedura de achiziţie publică.
Viceprimarul Cristian Niculae a ţinut să mulţumească Ministerului Dezvoltării pentru soluţia găsită în vederea finanţării acestui proiect, dar şi reprezentanţilor Parohiei Evanghelice şi managementului de la CN „Liviu Rebreanu”.
„Bistriţa, cadrele didactice şi cei 1670 de elevi care învaţă la CN „Liviu Rebreanu” merită cu prisosinţă acest lucru”, a punctat Cristian Niculae.
Directorul CN „Liviu Rebreanu”, Susana Gălăţean, a mulţumit echipei care s-a implicat în găsirea soluţiei pentru reabilitarea corpului A. „Mediul educaţional este unul dintre factorii principali în dezvoltarea copiilor, a tinerilor. O şcoală frumoasă, reabilitată, dotată cu mijloace moderne pentru educaţie nu va face altceva decât va creşte şi mai mult performanţa pe care noi o facem la CN „Liviu Rebreanu”. Colegii mei, profesorii, care şi până acum au depus eforturi pentru a asigura un nivel educaţional foarte ridicat – cu o promovabilitate la BAC de aproape 99%, cu un număr de aproximativ 560 de elevi, în ultimii 5 ani, participanţi la olimpiadele naţionale şi cu un număr de 70 de elevi care au obţinut distincţii la olimpiadele naţionale, dar şi reprezentare la nivel internaţional – vor contribui şi mai mult la succesul acestor elevi”, a spus Susana Gălăţan.
Ecaterina Borsos de la Parohia Evanghelică a mulţumit autorităţilor în numele Bisericii Evanghelice şi al comunităţii săseşti pentru deblocarea acestui proiect. „Vreau să mulţumesc în numele Bisericii Evanghelice şi a comunităţii mici de nemţi care mai suntem în Bistriţa, dar care ne credem români, pentru că trăim într-o ţară românească şi suntem toţi una, pentru efortul pe care l-aţi depus pentru a găsi o soluţie pentru a reabilita acest liceu. Noi nu am fi avut nicio pârghie ca să putem rezolva. Vă mulţumesc în numele comunităţii noastre şi pentru biserică, care se reabilitează cu ajutorul Primăriei Bistriţa şi suntem mândri că suntem într-un oraş care face ceva pentru locuitorii lui”, a transmis Katy Boros.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5