Copiii Năsăudului de altădată în 100 de fotografii

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită marți, 28 mai 2019, orele 13, la Muzeul Grăniceresc Năsăudean, la vernisajul expoziției temporare: „Copiii în arta fotografică a năsăudeanului Ștefan Tatay (1909-1958)”. Cu aceasta ocazie, sunt valorificate peste 100 de imagini fotografice imortalizate pe parcursul anilor 1930, având în prim-plan chipuri de copii, păstrate în negativ, pe plăcuțe de sticlă, la muzeul din Năsăud.
Pasionat de fotografie din copilărie, Ștefan Tatay și-a început cariera de fotograf profesionist la începutul deceniului patru al secolului trecut, moștenind în Năsăud atelierul unchiului său, Ludovic Nagy, de la care și-a însușit și tainele acestei meserii. A fost convins de la început că fotografia nu reprezintă numai o sursă de venit ci și o formă de artă. Ca urmare, de-a lung⁷ul întregii cariere a mers în pas cu evoluția, tot mai accentuată, a tehnologiei fotografice, și-a sporit mereu capacitatea de introducere a noului, pătrunzând în esența cunoașterii printr-o complexă și eficientă interconectare a cunoștințelor.
Expoziția de la Năsăud vine în întâmpinarea zilei de 1 iunie (Ziua Internațională a Copilului), iar imaginile au fost pregătite pentru a fi prezentate publicului de către Dumitru Rotari, de la muzeul din Năsăud, de asemenea un apreciat şi cunoscut fotograf.

Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5