Consiliul Judeţean aşteaptă până în 30 aprilie ofertele pentru vânzarea terenurilor în Colibiţa

Administraţia judeţeană a prelungit perioada de depunere a ofertelor pentru achiziţia unui teren situat în localitatea Colibiţa, comuna Bistriţa Bârgăului, în speranţa ca numărul ofertanţilor să fie mult mai mare.

Procedura este la „a treia strigare”, după ce iniţial a fost depusă doar o ofertă, iar la reluarea licitaţie a fost stabilit ca termen data de 14 aprilie.

În fapt, Consiliul Judeţean îşi propune să achiziţioneze două parcele de teren, la Colibiţa, cu suprafeţe între 7000-30.000 mp, respectiv 4000 – 30.000 mp, cu deschidere la lac de 150 m, respectiv 80 m, cu acces la drumul principal, pentru care să se facă dovada proprietăţii (teren înscris în Cartea Funciară) şi care să fie liber de sarcini (şi pretabil la construcţii). Cele două parcele pot să fie amplasate separat sau în corp comun. Procedura aplicată este cumpărarea prin negociere de preţ. Consiliul Judeţean a alocat 100.000 lei pentru achiziţia terenurilor.

Pe aceste terenuri ar urma să fie dezvoltat parte a proiectului ”Dezvoltare turistică şi a domeniului schiabil pe Valea Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud”, şi anume un centru nautic de agrement şi un loc de campare/picnic pentru turiştii care preferă cortul.

Comentarii

16/04/14 14:37
Vizitator

Este evident ca va exista o anumita speculatie legata de pretul terenului. Intotdeauna la inceput ofertantii vor cere un pret mai mare. Totusi, nu trebuie abandobata ideia achizitionarii acelor suprafete de catre CJ pentru amenajarea de campinguri. Ba mai mult trebuie mers mai departe si refacute acele cabane in stil tirolez care gazduiau altadata tabere scolare de neuitat. Pana atunci insa, poate fi trecut imediat la actiune pentru refacerea zonei de protectie din jurul lacului, care nu presupune cheltuieli din partea CJ, decat o doza de fermitate in aplicarea legii. Odata recuperata zona de protectie de la cei care au ocupat-o abuziv, se vor putea amenaja zone de promenada pe faleza lacului. Pe de alta parte, Colibita anilor ’70 era recunoscuta la nivel national prin taberele scolare organizate aici in splendidele cabane inspirate din arhitectura montana specifica Tirolulului Austriac. Era suficient sa vezi pe o carte postala ilustrata o astfel de cabana acompaniind un colt de natura montana, ca sa stii ca-i vorba despre Colibita. Dupa construirea barajului acele cabane au ajuns pe fundul lacului. De aceea la Colibita ar trebui sa se refaca statutul de statiune a taberelor scolare, prin reconstruirea cabanelor care dadeau acea personalitare inconfundabila. Ar trebui incurajata (nu fortata) revenirea la acel gen de arhitectura tiroleza, prin punerea la dispozitie gratuita a unui numar de proiecte de constructie pentru cabane sau pensiuni, sau prin reducerea taxelor la obtinerea autorizatiei de construire la cei care opteaza pentru altfel de proiect. Astfel, Colibita ar putea recastiga un anumit grad de “personalitate” cel putin prin ceea ce se construieste in continuare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5