Consilierul local Sorin Hangan: Eu cred că domnul Creţu nu va mai candida. Important este ca toţi ceilalţi să se unească

Preşedintele PNL Bistriţa, consilierul local Sorin Hangan, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă va prezenta opiniei publice, bistriţenilor, un buget alternativ, pentru a şti ce se poate face cu banii lor şi ce se face în mod real.  Hangan a organizat o conferinţă de presă la care au participat aleşii municipali Ioan Peteleu şi Mioara Seica, dar şi Cristian Munthiu.  

„Dincolo de nemulţumirile faţă de ceea ce se face în oraş, în cât timp, cum se fac aceste lucrări, am spus-o în nenumărate rânduri, am încercat să fiu echilibrat, în sensul că am votat atunci proiectele de modernizare a oraşului cu adevărat importante pentru cetăţeni. Pentru anul viitor îmi doresc să definitivăm şi să prezentăm bugetul nostru complet pentru Bistriţa şi sper să reuşim să prezentăm echipa cu care vom încerca să realizăm acele proiecte. Am primit un vot din partea membrilor atunci când am fost ales preşedinte a Organizaţiei Municipale îmi voi continua activitatea sub acest mandat”, a declarat Sorin Hangan.

În context, şi liberalul Cristian Munthiu a susţinut acest demers. „Vom face buget alternativ, pe cifre reale. Oamenii trebuie să vadă ce se poate face cu banii lor şi ce se face cu banii lor. Bistriţa este un oraş bogat, poate cel mai bogat din punct de vedere al bugetului din Transilvania, pe cap de locuitor. În acelaşi timp, suntem oraşul care are cele mai multe proiecte eşuate din toată România. Dacă numiţi un proiect început şi terminat în mandatul lui Ovidiu Creţu, care să fie suficient de bun calitativ încât să te poţi mândri cu el, şi nu spuneţi de parc, pentru că parcul nu a fost început de Creţu, a fost doar terminat de Creţu, nu avem o lucrare cu care să ne putem mândri”, a spus Munthiu.

Întrebat de jurnalişti despre posibilii candidaţi ai PSD, liderul liberalilor bistriţeni a menţionat că, în opinia sa, Ovidiu Creţu nu va mai intra în cursa din 2020, însă nu este vorba de oameni, ci de managementul pe care îl practică.

         „Eu cred că domnul Creţu nu va mai candida. Indiferent cine va fi, eu nu m-am legat niciodată de persoane, mă leg de ceea ce se întâmplă, bine sau rău, şi de ceea ce ar putea face altcineva, cu o altă viziune, cu un alt management, cu unul modern, care se practică astăzi, cu delegare de sarcini, pentru că un singur om oricât s-ar strădui, fizic, nu poate face nimic dacă tot ceea ce înseamnă decizie trebuie să treacă pe la el, indiferent cum se numeşte acea persoană. Dacă ei vor merge pe această linie, în care totul trebuie decis de un singur om şi nu atrag lângă ei specialişti şi pun în funcţii cheie, gen administrator public, director de direcţie, doar oameni care spun „Da, şefu” şi niciodată nu spun „Şefu, spui o prostie, nu se poate tehnic, financiar”, atunci n-are niciun sens, oraşul acesta aşa va merge, încet, şi vom fi depăşiţi de alţii care cu 10 ani în urmă erau cu 30 în urma noastră. Asta este ceea ce nu funcţionează, din punctul meu de vedere, bine. Adică, eu, dacă sunt primarul oraşului şi mă vedeţi că mă duc la Dedeman, personal, să aleg modelul de gresie care se pune în toaleta de la Casa de Cultură, iar arhitectul şef nu face altceva decât să noteze codul de pe gresie înseamnă că puteţi să mă împuşcaţi, cu cerneală, evident. Asta trebuie să schimbăm în Bistriţa, o altă viziune, un alt management”, a declarat Sorin Hangan.

         Potrivit acestuia, forţele politice de dreapta trebuie să se unească într-un final, pentru a avea o şansă în 2020.

         „Tocmai am sărbătorit Centenarul care este fundamentul existenţei noastre. Am trăit acest spirit şi sper să continuăm sensul acestui spirit şi dreapta să se unească într-un final, pentru că singura şansă ca oraşul nostru să se bucure de o dezvoltare aşa cum o dorim. Eu nu pun etichete, sub ce steag. Important este ca toţi cei care văd o posibilitate de a administra acest oraş altfel decât s-a întâmplat până acum, adică cei care nu sunt de acord cu actuala administraţie, nu neapărat că sunt toţi de dreapta, să se unească. Este singura noastră şansă. Altfel e dificil şi vom pierde cu toţii. Dacă nu reuşim să facem un pact al orgoliilor, nu va fi benefic pentru oraş.          Trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi. Dacă punem în acest fel problema, înseamnă că mergem acasă, tăiem porcul, mâncăm şi bem, nu mai facem nimic. Întotdeauna există o şansă. Trebuie să ne jucăm şansa. Este adevăr, toţi ceilalţi împreună”, a spus preşedintele PNL Bistriţa.

         Nu în ultimul rând, preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL Bistriţa,Mioara Seica, a spus că „PNL a fost, este şi va fi mereu partidul care va reprezenta cel mai bine cetăţeanul şi nevoile lui”. „A fost aproape de cetăţeni, este, iar acest lucru o să-l vedeţi la alegerile următoare pentru că, probabil, atunci, electoratul va aprecia foarte acest lucru. Perioada aceasta de opoziţie ne-a ajutat oarecum, ne-a întărit, a ajutat şi cetăţeanul să poată să facă comparaţie, ce a oferit PSD-ul în această perioadă şi ce poate oferi PNL în viitor”, a concluzionat consilierullocal Mioara Seica.

 

Comentarii

21/12/18 10:39
cititor de Bistrita

Ba va candida domnule draga si veti avea o puternica concurentza !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]