Comuna Coşbuc se pregăteşte de sărbătoare: 150 de ani de la naşterea marelui poet

La 150 de ani de la naşterea marelui poet George Coşbuc, devenit un brand al judeţului nostru, comuna ce-i poartă numele se pregăteşte de sărbătoare. În perioada 17-20 septembrie, la Coşbuc se va desfăşura un mare eveniment derulat de Primăria din localitate, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în acest sens preşedintele Radu Moldovan fiind prezent în mai multe rânduri la Hordou pentru a stabili detaliile unui eveniment ce se doreşte a rămâne în istoria acestor meleaguri. Se pare că evenimentele se vor derula în zona Morii şi a plopilor lui Coşbuc, nemurite atât de frumos în versurile acestuia.
De asemenea, împreună cu Biblioteca Judeţeană ce poartă numele ilustrului poet, la Coşbuc va fi inaugurat un sediu modern al unei biblioteci care va găzdui nu doar cărţile poetului, ci va fi o adevărată casă cu mii de volume. Merita comuna lui George Coşbuc o asemenea bibliotecă, care împreună cu Casa Memorială, cu Moara, dar şi cu podul acoperit, vor fi de acum puncte turistice.
Proiectele administraţiei din Coşbuc încep să prindă contur. „Am început lucrările de reamenajare a drumului de hotar pe Valea Glodului şi urmează Zăpodea lui Mailat, Preluci, Străginoasa. De asemenea am reușit să mai captăm două izvoare de apă pentru comună. Lucrăm intens la următoarele proiecte: reabilitare pod de lemn (avem promisiuni că de data aceasta proiectul ne va fi aprobat cât mai repede cu putință ); asfaltarea infrastructură rutieră pe distanța de 6km: Strada Muzeului Strada Drept Luncă , Strada Pleştioară, Strada Podori, Drumul comunal Valea Fântânii, Drumul comunal Valea Ursului,Strada Dosul Hordoului. Construcţia unei capele, iluminatul public cu leduri, extindere rețea de apă şi canalizare, sala de sport, sunt pe agenda noastră” ne-a declarat primarul Ioan Pavelea.

Comentarii

11/09/16 20:34
Muresan Marius...

Nu stiu cum sa incep acest comentariu pt. ca am foarte mari emotii.Am locuit in Cosbuc in anii 1968 1970 si au fost unii dintre cei mai frumosi ai copilariei mele tata a fost seful postilui de militie in aceea perioada. Imi amintesc de o singura colega de scoala Valerica era cea mai desteapta din clasa voi fi prezent la evenimentul a 150 de ani de la nasterea poetului si sper sa o itilnesc si pe Floarea fosta colega de dans popular care locuia atunci pe ulita si precum si pe alti fosti colegi de clasa din generatia 1957. Evenimentul in sine este ceva unic si sper sa tina o vesnicie. Trebuie trecut pe lista UNESCO asa ceva nu mai este in lume iar cea fost in 1966 nu se poate compara cu nimic. Asa ar trebui sa mai fie o nunta a Zamfirei cu Viorel a fost fantastic. Cinste oamenilor din Cosbuc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5