Colegiu Prefectural devine competiţie ştiinţifică, premiată la finalul anului

Prima şedinţă a Colegiului Prefectural, condusă de prefectul Ioan Ţintean, vine cu noutăţi pentru şefii instituţiilor deconcentrate. Astfel, nu va mai fi o acţiune de genul „să nu ne mai întâlnim doar ca să ne întâlnim”, ci vor fi teme care le va pune gândirea la contribuţie, astfel încât să câştige marele premiu.
„Aş vrea să vă spun că de-a lungul vieţii mele, am mai făcut parte din Colegiul Prefectural, sigur în alte condiţii, şi mi s-au părut că la un moment dat devine aşa o chestie de rutină, prin care eu vă invit pe dumneavoastră, dumneavoastră veniţi că trebuie să veniţi. Nu mi s-a părut de multe ori că şi câştigăm ceva din întâlnirile acestea pe care le facem şi care, din punctul meu de vedere, trebuie să ne dezvolte un interes. M-am gândit să vă convoc fără a pune pe cineva să prezinte o temă anume şi să vă spun cam cum gândesc eu această activitate, ca să nu ne plictisim reciproc şi să ne alegem şi cu ceva legat de dezbaterile care vor avea loc în Colegiu”, a spus Ţintean, în debutul întâlnirii.
În opinia sa, şedinţele trebuie „să se axeze pe o temă de interes, să se caleze pe programul de guvernare”, dar să nu fie neapărat un rezumat al acestui program de guvernare.
„La finele anului 2013 vreau să confer o diplomă câştigătoare instituţiei care va prezenta cea mai interesantă temă, în 2013, şi care a conferit, pe baza unui vot al comisiei din cadrul Colegiului Prefectural”, a adăugat prefectul judeţului.
Şefii deconcentratelor trebuie să transmită până astăzi temele pe care vor să le prezinte, „teme care să mobilizeze gândirea şi interesul şefilor de instituţii”, „să fie ca un fel de competiţie ştiinţifică”.
Mai mult, Ioan Ţintean vrea ca împreună cu preşedintele CJ BN, Emil Radu Moldovan, să invite la aceste şedinţe specialişti de la nivel regional, acolo unde sunt instituţii de tip regional, sau de la Guvern, pentru a lămuri problemele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]