Colectarea deseurilor – afacerea care iti poate aduce profit rapid

Daca esti in cautarea unei idei pentru o afacere care sa iti aduca profit in scurt timp, poti alege una care nu este inca exploatata pe deplin in Romania. E vorba de colectarea deseurilor. In tarile din vestul Europei se poate vorbi de o intreaga industrie. La noi mai este mult pana atunci, iar tu poti profita de acest lucru.

In principiu, colectarea deseurilor pentru reciclare este un proces amplu, care poate fi impartit in mai multe categorii. De data aceasta voi vorbi despre cum iti poti construi o afacere din colectarea electrocasnicelor vechi si din colectarea selectiva a deseurilor uzuale.

Nu rata ocazia de a colecta electrocasnice vechi! Poti obtine profit rapid

Exista doua variante prin care poti obtine un castig constant din colectarea deseurilor electronice si electrocasnice vechi. In primul rand, poti colabora cu firme mai mari care colecteaza astfel de deseuri. In al doilea rand, poti incheia contracte cu service-uri care le pot repara pentru a le vinde ulterior la mana a doua. Cea mai buna ideea ar fi sa combini cele doua variante.

Colectarea electrocasnicelor este insa un proces mai anevoios decat cel al colectarii gunoaielor pentru ca in acest caz oamenii nu sunt obisnuiti sa isi arunce obiectele vechi si prefera sa le pastreze in alt scop. Va trebui sa duci o lupta de convingere in acest sens. Poti de asemenea sa beneficiezi de know how-ul firmelor mai mari care se ocupa de colectarea electronicelor si electrocasnicelor, care ulterior iti pot prelua obiectele stranse.

Pentru inceput trebuie sa iti faci o firma, indiferent de forma de organizare, sa achizitionezi o masina mai mare si sa ai un depozit in care sa strangi toate obiectele adunate. De asemenea, poti sa iti deschizi un punct de lucru la care sa te gaseasca cei care vor sa recicleze. Ultimul pas ar fi sa iti gasesti cel putin trei firme dispuse sa iti preia electronicele si electrocasnicele la preturi avantajoase pentru tine.

Mult mai comod este sa colectezi selectiv deseurile

In fiecare zi, oamenii lasa in urma lor gunoaie. O parte dintre acestea pot fi valorificate, iar tu ar trebui sa profiti de acest lucru. Chiar daca ti se pare greu, colectarea selectiva a deseurilor nu este o activitate dificila. Poti incheia parteneriate cu micile magazine care arunca zilnic PET-uri, pungi sau cutii de cartoane. La randul lor, acestea au doua mari avantaje pe care le pot obtine prin colaborarea cu tine. In primul rand nu vor mai trebui sa plateasca pentru gunoiul aruncat. In al doilea rand pot obtine cativa bani in plus.

Fata de colectarea deseurilor vechi, oamenii sunt mai predispusi sa stranga PET-uri pentru cativa lei pe zi! In principiu, exista numeroase zone din tara in care nu este greu sa strangi PET-uri! E un business similar colectarii fierului, numai ca de data aceasta oamenii nu mai au aceeasi motivatie.

Pentru ca iti va fi foarte greu sa valorifici direct PET-urile si cartoanele, va trebui din nou sa gasesti o firma dispusa sa le preia pentru o anumita suma. De regula, sunt firme care preiau deseurile fara a te pune sa platesti transpotul. Pur si simplu de fiecare data cand reusesti sa umpli un container, acesta iti este preluat si primesti o suma de bani. In anumite cazuri poti inchiria containerul de la aceste firme sau il poti primi gratuit daca garantezi ca o sa colectezi lunar o anumita greutate de PET-uri!

Pentru a obtine mai multi bani este important sa optezi pentru colectarea selectiva a deseurilor, iar acest lucru nu inseamna doar sa separi plasticul de hartie. De exemplu, ar trebui sa separi si PET-urile colorate de cele incolore. De ce vei obtine mai multi bani colectand selectiv deseurile!? Pentru ca in felul acesta ele vor putea fi reciclate mai usor si mai ieftin, putandu-se folosi tehnologii inovative.

In concluzie, in functie de zona in care locuiesti, poti obtine o anumita suma de bani, in mod constant si rapid, din prelucrarea deseurilor. Poti opta atat pentru colectarea electronicelor si electrocasnicelor vechi, cat si pentru colectarea selectiva a deseurilor obisnuite, cum ar fi PET-urile sau hartia. Fiind la inceput,primul lucru important pe care il faci este sa gasesti firme mai mari care vor sa colaboreze cu tine si sa iti preia deseurile.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5