Clinchet de clopoţel – la Năsăud

Din totalul de 42.000 de copii din judeţul nostru care au început noul an şcolar la 15 septembrie, un număr de 2556 au trecut pragul şcolilor din oraşul Năsăud şi cartierele aparţinătoare. Spre deosebire de alte zone ale ţării, unde elevii nu au măcar condiţiile minime pentru desfăşurarea orelor de curs, administraţia năsăudeană a făcut tot ce a depins de puterea, bugetul local, componentele ei sau chiar mai mult, a ajutat cu oamenii primăriei din compartimentul gospodărire comunală la amenajarea spaţiilor din preajma unităţilor şcolare, pentru ca noul an şcolar să le ofere elevilor condiţii excelente.

Colegiul Naţional „George Coşbuc”

Elevii claselor V-VIII, în număr de 806, care şi-au reluat procesul de instruire, ca de altfel toţi elevii năsăudeni, au avut parte de o zi răcoroasă, ploioasă şi cu puţin vânt tăios. De aceea, festivitatea de deschidere a noului an şcolar s-a desfăşurat în Aulă, unde prof. Dorel Coc, directorul liceului, le-a urat bun sosit tuturor, în special bobocilor dintr-a IX-a şi I, după intonarea imnului de stat al României şi binecuvântarea primită din partea preotului Leon Pop.

Un cuvânt de încurajare, felicitare şi succese la adresa elevilor, profesorul Daniel Pavelea, inspector în cadrul IŞJ BN. Directorul Dorel Alexandru Coc a mulţumit părinţilor sosiţi în număr mare la festivitate, amintind că şcoala la care învaţă copiilor lor este una de prestigiu, cu standarde exigente.

Anul trecut, ca în fiecare an, un număr de 160 de elevi au fost premiaţi la competiţiile şcolare locale, judeţene sau naţionale.

De asemenea, a amintit de sprijinul primit din partea Primăriei oraşului: a primarului Dumitru Mureşan şi a viceprimarului Ovidiu Maghiar, în toate acţiunile sau lucrările de reabilitare a şcolilor. O dovadă fiind chiar recepţia parţială a Şcolii de Aplicaţie de vineri, unde condiţiile sunt la standarde mondiale.

Elevii au fost repartizaţi pe clase, unde diriginţii le-au împărţit cărţile, le-au comunicat orarul şi au schimbat impresii.

Grupul Şcolar Economic

Şi aici elevii au intrat direct în sălile de clasă după un scurt cuvânt de bun venit adresat de viceprimarul Ovidiu Maghiar, de şeful Poliţiei rutiere, Roberto Hasnăş şi directorul liceului, Dorel Bidică. Toţi cei 640 de elevi vor învăţa în săli de clasă şi laboratoare dotate la standarde europene, având dascăli titulari, foarte bine pregătiţi, cu experienţă şi care au obţinut rezultate foarte bune cu elevii lor în fiecare an. Aici a fost amenajat şi un laborator de limbi moderne dotat cu aparatura aferentă – videoproiector, ecran, laptop etc. De asemenea, s-a finalizat un atelier şcoală pentru profilul ŞAM, cu o bucătărie complet utilată.

Grupul Şcolar Silvic

Festivitatea noului an şcolar s-a desfăşurat în sala de sport, tot din pricina timpului nefavorabil, în prezenţa conducerii şcolii, a primarului oraşului, Dumitru Mureşan, a deputatului Ioan Oltean, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Cei 400 de elevi, grupaţi în 14 clase – 11 de liceu şi 2 ŞAM- beneficiază de condiţii foarte bune, atât în liceu, cât şi la internat sau cantină. De asemenea, vor fi instruiţi de profesori calificaţi, cu experienţă. Directorul Gavrilă Onul a informat că s-a amânat cu o săptămână plecarea la practică la munte, la agentul economic, din cauza timpului nefavorabil. Apoi, toţi elevii au intrat în sălile de clasă, însoţiţi de diriginţi sau părinţi, după caz.

Şcoala Generală „Mihai Eminescu”

La ora 9.00, directorul Bogdan Spiridonică a întâmpinat oficialităţile locale, în frunte cu primarul Dumitru Mureşam, de deputatul Ioan Oltean, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, care au participat la deschiderea noului an şcolar. Şi aici elevii au intrat direct în sălile de clasă, împreună cu învăţătorii sau diriginţii lor, fiindcă ploaia nu a permis oficierea sărbătoririi în curtea interioară, aşa cum a fost programat.

Cei 625 elevi au găsit cărţile pe bănci, în sălile de clasă sau laboratoare dotate la ultimele standarde. La fel, şi cei 85 de elevi de la şcolile aparţinătoare din cartierele Luşca, Liviu Rebreanu, Dealul Cucului şi Valea Spinului.

Directorul Bogdan Spiridonică a amintit de rezultatele foarte bune de anul trecut, când promovabilitatea a fost de 99%, cu doar 6 repetenţi. Cu excepţia unui repetent, toţi absolvenţii clasei a VIII-a au fost incluşi în liceele sau şcolile de specialitate din oraş (ŞAM). De asemenea, la tezele cu subiect unic, elevii claselor a VII-VIII au avut rezultatele între 91-95%, astfel dovedindu-se standardul ridicat de învăţătură din şcoală.

Conducătorul şcolii a amintit şi de faptul că se respectă Legea 35 privind asigurarea securităţii elevilor, dar şi faptul că s-a introdus uniforma la toate clasele. În încheiere a adus mulţumiri Primăriei, în special primarului Mureşan, care s-a implicat şi a sprijinit şcoala în toate domeniile şi toate acţiunile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5