Circa 37.000 de cereri de plată depuse la APIA pentru sprijinul pe suprafaţă

Sursa: comunicat de presă

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Centrul Judetean Bistrita Nasaud, a incheiat luni, 10 Iunie, campania de depunere a cererilor unice pe supafata aferente anului 2013.

Pe perioada campaniei au fost depuse la APIA Centrul Judetean si centrele locale arondate, 36940 cereri de sprijin pentru o suprafata de 203436,81 ha, pentru toate cererile utilizandu-se aplicatia IPA online.

In perioada 1 Martie – 15 Mai 2013, s-a depus un numar de 34956 cereri pentru o suparafata de 190916,25 ha.

Incepand cu 16 Mai si pana la incheierea campaniei de depunere a cererilor SAPS, perioada in care se aplica penalizari de 1% pentru fiecare zi de intarziere, s-au mai inregistrat 1984 cereri pentru o suprafata de 12520,56 ha.

Cererile depuse dupa data de 10 iunie 2013, nu mai sunt admise la calcul.

In etapa urmatoare se efectueaza controlul administrativ a cererilor, esantionarea in vederea controlului, iar apoi controlul in teren.
Sprijinul financiar pe suprafata este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
Reamintim ca in campania SAPS 2012 s-au depus 36705 cereri, suprafata solicitata fiind de 214341,29 ha.

Referitor la depunerea cererilor de plata pentru anul 2013 in cadrul schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate (perioada 10 iunie – 15 iulie), precizam ca incepand din acest an, se solicita o adeverinta eliberata de medicul veterinar de circumscriptie care atesta ca bovinele detinute in exploatatie sunt cuprinse in programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale si care este identificata in sistemul informatic de catre functionarii APIA, la 48 de ore de la generare.

Rugam astfel ca solicitantii, sa se prezinte la APIA pentru depunerea cererii, dupa doua, trei zile de la generarea adeverintei.
Avand in vedere numarul mare de solicitanti ai schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate, in vederea fluidizarii procesului de primire a cererilor si tinand cont de distantele mari dintre localitatile beneficiarilor si sediul centrului judetean s-a decis ca fermierii din UAT -urile Salva, Runcu Salvei, Zagra, Cosbuc, Rebrisoara, Rebra, Nasaud, Sangeorz - Bai, Parva, Poiana Ilvei, Lesu, Lunca Ilvei, Magura Ilvei, Ilva Mare, Ilva Mica, Maieru, Rodna, Sant, Feldru, Romuli si Telciu vor depune cererea de spijin la sediul centrului local Nasaud din strada Grivitei nr. 2.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5