Ce soluții găsesc tinerii pentru a trișa la examene?

Astăzi, pentru a trișa la examene, studenții nu mai folosesc metode clasice de copiat, ei apelează la instrumente de ultimă generație, care nu pot fi depistate. Acestea au devenit foarte populare în prezent, sunt folosite cu succes la examene de studenți, pentru a le trece fără nicio pregătire. Noua tehnologie în lumea electronică îi ajută pe tineri să comunice în secret cu alți oameni și să primească informații utile din materia care în mod normal trebuia învățată.

Cele mai bune sisteme de copiat care se folosesc la examene sunt acelea care nu pot fi depistate de supraveghetori. Foarte mulți tineri au reușit să fraudeze examenele de evaluare pentru că au folosit tehnologii vândute online. Și elevii folosesc metode de copiat de pe site-uri care vând instrumente deultimă generație, le cumpără chiar dacă unele sunt destul de costisitoare. Ei aleg dispozitive care pot trece neobservate, preferă un ceas de copiat care poate fi confundat cu un ceas normal, un pix de copiat cu cartelă SIM sau o cutie GSM cu cască de copiat fără fir și cartelă SIM.

Profesorii încurajează trișatul prin neimplicare

În România numeroși administratori, profesori, supraveghetori încă mai acceptă mită sau "închid ochii" pentru a-i lăsa pe tineri să copieze. Acest lucru seîntâmplă mai ales la examenele din cursul anului, în sesiune, la școlile postliceale și la facultăți. În unele școli este vorba de sume mici, atenții și cadouri, în facultăți sumele de bani sunt mai mari. Acte de mică corupție se petrec oriunde, nu doar în școli. Oamenii dau șpagă sau mită și în spitale și la diferite instituții pentru a-și satisface anumite interese.

Profesorii ce au salarii care depind de promovarea studenților, încurajează trișatul prin neimplicare, vor ca tinerii să treacă examenele, iar ei să-și păstreze catedra. Din păcate riscul ca ei să fie concediați din cauza corupției există, însă deocamdată se păstrează tăcerea. Lucrurile continuă în această manieră din dorința ca unele licee să aibă promovabilitate. Nimeni nu dorește că din cauza procentajului rău, liceul să ajungă să aibă un renume prost.

Profesorii iau bani pentru meditații