Ce importanță are Sfânta Scriptură pentru credincioși?

Pe cât de cunoscute sunt noțiunile de bază ale Sfintei Scripturi în societatea actuală, pe atât de puțin sunt acestea avute în atenție. Sunt mai degrabă abandonate și neglijate de cei mai mulți. Este o perioadă în care se cunoaște tot mai puțin din Cuvântul lui Dumnezeu, care este în fapt pâinea vieții. Este o realitate destul de dureroasă, având în vedere că mijloacele și formele de propovăduire din prezent nu au precedent istoric.

Despre Sfânta Scriptură și rolul acesteia în viața creștinului de astăzi

Desigur că nu oricine poate pătrunde în înțelesul Bibliei, cu toate că aceasta a fost scrisă pentru ca oricine să o înțeleagă. Se spune că este pe cât de simplă, pe atât de complexă. Mesajul pe care îl transmite este precum un ghid pentru credincioși, din Carte învățând cum ar trebui fiecare să trăiască pe pământ. Unii se limitează la duminici în ceea ce privește timpul investit în suflet și atunci numai în prima parte a zilei, urmând ca restul timpului să îl petreacă de asemenea în confort fizic și satisfacerea nevoilor trupești. Desigur că și de acestea trebuie să ne îngrijim, însă de ce dorința de a atinge o stare deosebită nu este la fel de intensă atunci când vine vorba despre viața duhovnicească?

Tocmai un îndreptar în acest sens este Biblia. Fiecare ar trebui să rupă din timpul său dedicat nevoilor lumii acesteia pentru a se dedica sufletului și creșterii acestuia. Astfel, Biblia Cornilescu este o recomandare de lectură pentru cei care doresc să înțeleagă mai profund rolul cărții în viața de creștin. Desigur că lectură este teoretic spus. Practica trebuie să implice răbdare - pentru a înțelege pe deplin mesajul pe care fiecare pasaj biblic îl transmite. Simpla citire a acesteia nu va atrage după sine folos sufletesc.

Este necesară o stare potrivită pentru a putea cerceta Cuvântul Sfânt, curăție, deschidere spre a accepta adevărurile ce le cuprinde, realitatea pe care prea puțin aleg să o perceapă așa cum este cu adevărat. În schimb, Cuvântul lui Dumnezeu ar trebui să fie văzut ca un generator al vieții. Oricare ar fi percepțiile și viziunile asupra anumitor contexte ale vieții, fiecare trebuie să înțeleagă totul așa cum se prezintă în fapt și nu cum ar dori personal să fie.

Preocupările lumii actuale se orientează mai mult asupra aspectelor business, a politicii, mersul general al lucrurilor. Cei mai mulți sunt prinși în angrenajul audio - vizualului. Tensiunea din aer, cauzată de agonia multora de a aduna averi peste averi, toate îngroapă adevărata valoare, cea care poate defini sensul acestei vieți - Biblia.

Cu greu își mai găsesc mulți liniștea atunci când existența lor nu a fost până în momentul respectiv decât o alergare continuă după o viață mai confortabilă, după una profesională aparte și așa mai departe. Desigur că și acestea sunt nevoi și obiective pe care și un creștin adevărat le poate avea. Prin muncă acesta își va câștiga pâinea, după cum spune Cuvântul. Asta nu înseamnă încă că trebuie să ajungem superficiali, respectiv expeditivi în relația cu El.

Spre conștientizarea tuturor acestora și nu numai, citirea Bibliei reprezintă o necesitate, hrana sufletească de care nimeni nu ar trebui să se priveze.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]