Casa Valeriei Peter Predescu cumpărată de un manager din cultură

Casa Valeriei Peter Predescu rămâne pe mâini bune, la o familie angrenată în actul cultural. Anul trecut, în luna noiembrie, trecea la cele veşnice soţul Valeriei Peter Predescu, Adrian Predescu, la 6 ani de la dispariţia Doamnei cântecului popular. După ce Valeria s-a despărţit cu greu de casa din Telciu, pe care o considera întotdeauna „cuibul copilăriei sale” ,fiind însă nevoită să o vândă deoarece ajungea din ce în ce mai greu în curtea unde era o fântână cu apă limpede şi bună, după cum spunea şi doina ei, Valeria şi-a construit o casă în Bistriţa, pe Valea Ghinzii, într-o zonă considerată acum una dintre cele mai frumoase din oraş. Aici a avut nu doar o căsuţă frumoasă, cu etaj, pe care şi-a construit-o de la temelii, ci şi o grădină mare, de aproximativ un hectar, în care şi-a pus pomi fructiferi, dar şi flori care-i aminteau de satul natal Telciu.
“ Am avut norocul şi înţelepciunea să lupt foarte mult pentru familia mea şi pentru liniştea casei mele. Nu întotdeauna am reuşit să îmi asigur foarte multă linişte sau foarte mult confort. Dar sunt împăcată la gândul că am luptat foarte mult pentru casa mea, pentru familia mea, pentru copiii mei. Cel mai bine mă simt acasă lucrând în grădină. Iată, anul acesta am realizat o producţie extraordinară de roşii. Nu este meritul meu, cât al soţului, care lucrează foarte mult în grădină. Se pare că este şi bun la mână, pentru că îi ies lucrurile. Ţinem păsări, avem galiţe pe lângă casă, ca tot ţăranul. Eu mă simt ţărancă în tot traiul meu şi în tot ce fac. Am o cameră cu interior ţărănesc, cu blide roată prin casă, cu cingeauă, cu procuţă, cu cearceaf cu cipcă lată făcute de regretata mea mamă. Altele le am de la mătuşa mea Aristina, pe care am îngrijit-o. Am şi lucruri cusute de mine sau de finele mele. Mă simt bine aici, în casa cu iz ţărănesc. Am multe flori şi la noi în curte găseşti şi pisici, şi căţel, şi un porc, şi găini. Nu pot trăi altfel, pentru că aşa am copilărit şi aşa am trăit mulţi ani la rând, cu excepţia anilor petrecuţi în bloc când, mergând la Telciu, nu mai puteam de bucurie să văd în ograda părintească galiţele noastre, cele care însoţesc traiul omului simplu de la ţară” ne spunea, în 2008, Valeria Peter Predescu.
După trecerea la cele veşnice a familiei Predescu, moştenitorii având fiecare casele lor, au hotărât să vândă proprietatea. Astfel, de curând casa a fost cumpărată de familia Gavril şi Mihaela Ţărmure, rămânând astfel pe mâinile bune ale celui mai influent manager cultural din ţară. Proprietatea, care valorează câteva sute de mii de lei, este una dintre cele mai frumoase din această zonă. Nu putem decât să urăm noilor proprietari să aibă viaţă frumoasă aici şi să ne gândim că această casă a Doamnei cântecului popular a rămas la oameni de seamă. Familia Ţărmure mai deţine un apartament într-o zonă centrală a oraşului în blocul construit special pentru funcţionari, în care se află sediul Trezoreriei Bistriţa.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]