Campus şcolar la Beclean

Învăţământul din oraşul Beclean va beneficia în viitor de o investiţie de o importanţă majoră pentru dezvoltarea procesului educaţional din această parte a judeţului: amenajarea unui complexului şcolar nou şi modern, potrivit pentru desfăşurarea unei activităţi didactice la nivel european.
Investiţia pentru modernizarea bazei tehnico – materiale a învăţământului local beclenar va fi una substanţială, cea mai mare din istoria finanţărilor făcute la unităţile de învăţământ din oraş. În cadrul proiectului de realizare a campusului şcolar , pe lângă clădirile de care dispun acum unităţile de învăţământ din oraş, va fi ridicată o nouă clădire, cu 24 de săli, care va beneficia de cele mai moderne facilităţi şi dotări educaţionale.
Pentru realizarea acestei investiţii, , autorităţile locale beclenare şi-au propus să atragă fonduri europene prin Programul fondurilor structurale 2014 – 2020.
Astfel, pe lângă corpurile de care dispune acum instituţia, va fi ridicata o noua clădire, cu 24 de săli, unde vor fi mutate aproape toate clasele liceului. În clădirea principală a instituţiei, aşa cum este aceasta compartimentată acum, vor rămâne doar laboratoarele şcolare, care vor fi amenajate modern, alături de clasele primare. În corpul unde funcţionează acum spaţiile de cazare, biblioteca, sala festivă şi câteva clase, vor rămâne doar camere de internat pentru elevi, cu câte patru paturi fiecare, iar în plus vor fi amenajate garsoniere pentru profesorii care au domiciliul în alte localităţi şi care nu au alte posibilităţi de cazare în oraşul Beclean.
Reabilitarea clădirilor existente deja presupune refacerea acoperişurilor, recompartimentarea corpului B, recompartimentarea corpului C şi amenajarea de camere de internat cu câte patru locuri fiecare, câte un grup sanitar la fiecare doua camere şi garsoniere pentru profesori. În acelaşi proiect sunt prevăzute amenajarea corpului A, care va cuprinde săli de clasa pentru ciclul primar, laboratoare şi cabinete şcolare, recompartimentarea şi dotarea atelierelor Liceului Tehnologic "Henri Coandă", reamenajarea şi dotarea cantinei cu utilaje moderne, construirea unei centrale termice proprii, refacerea instalaţiilor sanitare şi electrice, refacerea împrejurimilor şi sistematizarea incintei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5