Camelia Tabără, inspector şcolar general: Au fost situaţii în care am apreciat că tonul managerial trebuie să se schimbe

Pentru că mai este puţin până la debutul noului an şcolar, inspectorul general Camelia Tabără a convocat o şedinţă cu directorii de şcoli din judeţ pentru a se asigura că elevii vor beneficia de toate condiţiile.

"Prima zi de şcoală este extrem de importantă, cu o încărcătură emoţională mare atât pentru copii, cât şi pentru părinţi.Ne dorim ca, la începerea noului an şcolar, totul să fie pus la punct”, a afirmat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

Nouă unităţi de învăţământ din judeţul nostru vor avea directori noi. Oficial, cei schimbaţi erau fie înainte de pensie, fie au vrut să renunţe la posturile de directori. Cei nouă directori sunt: Iulia Vlad - Colegiul Naţional Andrei Mureşanu; Mariana Ceuca - Colegiul Tehnic Grigore Moisil; Cristian Conţ – Liceul de Muzică Tudor Jarda; Mihai Cozma – Şcoala Gimnazială Lucian Blaga; Mircea Gătej – Palatul Copiilor; Iulia Marti – Şcoala Gimnazială Chiochiş; Doru Mătieş – Şcoala Gimnazială Monor; Vasilica Ureche – Şcoala Gimnazială Ilva Mare; Carmen Muscari – Grădinţa cu Program Prelungit nr. 3.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a ţinut să le mulţumească celor care au rămas în funcţii, urându-le succes noilor veniţi.

"Ştim cu toţii că funcţia de director e grea, că nu e remunerată pe măsură. Cu două ore plus catedră ajungi la indemnizaţia directorului. Vă mulţumim că aţi rămas să conduceţi şcolile, sunt colegi care au abandonat şi au cerut să se întoarcă la catedră, alţii care s-au pensionat sau sunt situaţii în care am apreciat că tonul managerial trebuie să se schimbe. Pentru tot ce aţi făcut în anul şcolar trecut, noi vă mulţumim în special pentru cum s-au derulat examenele naţionale”, a declarat inspectorul şcolar general Camelia Tabără în faţa directorilor de şcoli.

Ne-am obişnuit să mergem la clasă să predăm şi să ascultăm

La şedinţa cu directorii de şcoli au fost puse pe tapet, în afara problemelor administrative, şi aspectele ce ţin de predare, de evaluare. Au fost făcute şi câteva recomandări: analiza periodică a evoluţiei elevilor, identificarea cauzelor care au dus la rezultatele slabe şi luarea unor măsuri de remediere, antrenarea tuturor elevilor în activităţi de învăţare. "Ne-am obişnuit să mergem la clasă să predăm şi să ascultăm”, a precizat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

De asemenea, Tabără a recomandat directorilor, ca în acest an şcolar, profesorii să realizeze mai multe aplicaţii practice cu elevii, să îi antreneze pe aceştia în interpretarea corectă a textului citit, să lucreze diferenţiat cu ei şi să nu le refuze transferurile, dacă aceştia le solicită.

Noul an şcolar va începe luni, 14 septembrie, după o vacanţă de vară care a durat aproape 3 luni.

Comentarii

06/09/15 17:02
DANA

scolile speciale cand?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5