Biblioteca Melior și-a mărit familia cu elevii din Rodna

O poveste foarte frumoasă a început la Rodna. În data de 13.04.2019, elevii Liceului Tehnologic „Florian Porcius’’ din Rodna și-au început o extraordinară aventură în lumea cărților. Care este cel mai frumos cadou pe care îl poate primi un elev? Vă răspundem noi: o carte, ceva ce hrănește mintea și sufletul elevilor în același timp.
Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la bucuria de pe chipurile elevilor noștri în momentul în care au desfăcut cutiile cu minuni, simt că există încă interes pentru acea avere intelectuală după care trebuie să tânjim cu toții.
Haideți să începem povestea despre care vorbeam la început. Fundația Melior, o organizație non-profit, a făcut o donație de aproximativ 530 de cărți copiilor din Rodna. Copiii, însoțiti de profesori și învățători, au așteptat cu nerăbdare acest moment. Punctul culminant a fost reprezentat de momentul în care elevii au avut șansa de a avea în fața lor o scriitoare adevărată, Ioana Nicolaie, pe care elevii au îndrăgit-o nespus și care le-a stârnit interesul pentru lectură. După un drum de 500 de kilometri, au fost aduse volume superbe cu o poveste și o grafică impresionantă, ceea ce iubesc elevii atât de mult la poveștile pe care le citesc. Scriitoarea a desfășurat și un Atelier Fantastic, în cadrul căruia elevii au putut spune cum își imaginează că poate arăta un scriitor, dar și ce le place să citească. Deznodământul a fost unul corespunzător, deoarece acțiunea s-a finalizat cu o carte pe care fiecare elev a primit-o, purtând autograful special din partea scriitoarei.
Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna, reprezentat prin director prof. dr. Vali Ganea și director adjunct prof. Cornelia Partene, dar și întregul colectiv de profesori mulțumește Bibliotecii Melior și scriitoarei Ioana Nicolaie. Îi mulțumim și învățătoarei noastre, Cornelia Slăvoacă, cea care a aplicat pentru Biblioteca Melior 7. Vă asigurăm că aceste cărți au ajuns unde trebuie și vor fi o adevărată ,,hrană’’ pentru sufletul și mintea copiilor din școala noastră.
Dar din dar se face rai...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]