Baza operaţională a ISU „Bistriţa” s-a îmbunătăţit prin proiectul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord

O prezentare pertinentă şi cu argumente a proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a” a fost făcută de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean B-N, Alexandru Pugna, şi inspectorul şef al ISU „Bistriţa”, col. dr. ing. Constantin Florea, în cadrul unei conferinţe de presă.
Acest proiect a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional 2007-2013 şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”, în calitate de beneficiar având ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.
Vicepreşedintele CJ BN, Alexandru Pugna a punctat importanţa proiectului prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către ISU „Bistriţa”, îmbunătăţirea nivelului tehnic şi de performanţă a serviciilor publice şi consolidarea capacităţii de colaborare şi conlucrare operaţională etc.
La finalul proiectului s-a reuşit performanţa de a fi achiziţionate 6 echipamente specifice de intervenţie şi salvare de la înălţime, din care unul a revenit la ISU „Bistriţa”, 120 de persoane au fost instruite pentru a deservi aceste moderne şi performante autospeciale, s-au încheiat 6 contracte de comodat între A.D.I. „Transilvania de Nord” şi utilizatorii finali ai echipamentelor.
Col.dr.ing.Constantin Florea – cdt.ISU „Bistriţa”, a precizat că prin achiziţionarea unei autospeciale de intervenţie şi salvare la 32 metri înălţime s-a reuşit reducerea timpului mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor, iar toate autospecialele achiziţionate anterior prin două proiecte ale A.D.I. „Transilvania de Nord” sunt binevenite şi sunt în sprijinul populaţiei, cu speranţa completării necesdarului de autospeciale şi salvări SMURD, durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, mulţumind celor de la CJ BN, ADI Transilvania de Nord şi tuturor factorilor şi persoanelor implicate.
Pentru asigurarea intervenţiei prompte şi eficace, autospecialele vechi au fost puse în rezervă, la fiecare unitate, pentru a face faţă, în caz de forţă majoră, catastrofe naturale, reuşindu-se să se apropie de nivelul de dotare a pompierilor din Germania.
Se va acţiona pentru promovarea şi realizare de alte proiecte necesare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5